• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bračun: Zvezdaši bi prihvatili i Kramarića

Zagrepčanin Milivoj Bračun kaže da hrvatski igrači nikada u Zvezdi nisu imali problema i da bi vjerovatno i Andrej Kramarić bio dobro prihvaćen.

 Bračun: Zvezdaši bi prihvatili i Kramarića Izvor: MONDO

Od dolaska još jednog dinamovca u Crvenu zvezdu očigledno neće biti ništa. Informacija da je talentovani Andrej Kramarić na meti crveno-bijelih po svmu sudeći nije tačna.

Međutim, trener Zvezde Robert Prosinečki, iako je u srijedu naglasio da nijenog trenutka nije rekao da želi igrača sa kojim je radio u mlađim kategorijama Dinama, o Kramariću ima samo riječi hvale.

Stiče se utisak da i drugoj strani ne bi smetalo da karijeru nastavi u Beogradu.

Iako od transfera vjerovarno neće biti ništa, novinari hrvatskog "Večernjeg lista" željeli su da čuju mišljenje Milivoja Bračuna, koji je sredinom 80-ih godina prošlog vijeka doživio sličnu sudbinu i iz Dinama prešao u Crvenu zvezdu. Poslije njega istim putem krenuo je i Prosinečki.

Bračun smatra da bi mladi Kramarić bio dobro prihvaćen u Beogradu, baš kao što su bili on i Veliki Žuti.

"Siguran sam da bi ga dobro prihvatili. Posebno ako Prosinečki stoji iza njega. Hrvatski igrači nikada u Zvezdi nisu imali problema", rekao je Bračun. On smatra da bi za mladog fudbalera bilo bolje da napusti Dinamo, ako u skorije vrijeme ne počne više vremena da provodi na terenu.

"Prema Kramariću u Dinamu moraju da budu otvoreni i da mu kažu da li na njega ozbiljno računaju. Ostane li sa ovakvim statusom, bolje mu je da ode, jer kao igrač kojem su predviđali sjajnu budućnost zaista igra premalo".

Bračun je u Crvenoj zvezdi proveo dvije godine (1986 - 1988). Bio je u klubu kada je u ljeto 1987. godine stigao i Robert Prosinečki. S obzirom da je prije Zvezde branio boje "modrih" čelnici crveno-bijelih željeli su da čuju i njegovo mišljenje o Prosinečkom. Rođeni Zagrepčanin sa ponosom ponavlja riječi koje je tada izgovorio Draganu Džajiću: "Pa, dolazi iz Dinama kao i ja, sigurno je pravi!"

Bračun se seća da u Zvezdu nije došao baš po svojoj želji. Jednostavno, drugo rješenje nije imao tada 28-godišnji fudbaler, a Zvezda ga je željela.

"Ugovor sa Dinamom mi je bio istekao, a Ćiro Blažević mi nije ponudio novi. Jednom nogom sam bio u Hajduku, ali se tada iznenada u Split vratio Luka Peruzović i ta je opcija propala. Onda se javio Džajić i ja sam teška srca, razočaran i povrijeđen, otišao u Beograd", sjeća se Milivoj Bračun.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC