• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kožul suspendovan, Valjiću tri meča kazne

Komisija za sudije i suđenje N/FS BiH kaznila je sudije i kontrolora koji su načinili grube greške u prethodna dva kola Premijer lige BiH.

 Kožul suspendovan, Valjiću tri meča kazne Izvor: MONDO

Komisija je poslije današnje sjednice , koja je održana u Sarajevu odlučila da kazni službena lica na prekinutoj  utakmici Budućnost – Zrinjski, koja je za zelenim stolom riješena u korist Mostaraca. Ognjen Valjić, glavni sudija iz Banjaluke, Toni Bandić, drugi asistent i Vjekoslav Šimunović, kontrolor suđenja suspendovani su na po tri utakmice.

"Valjić, Bandić i Šimunović neće biti delegirani jedan ciklus, odnosno tri utakmice. Bandić je kažnjen zbog toga što nije signalizirao ofsajd poziciju igrača Zrinjskog prije nego što je Valjić dosudio jedanaestarac za Mostarce. Šimunović je sankcionisan zato što im je dao prolaznu ocjenu. Inače, Valjićeva ocjena je preinačena na 7,9", rekao je za SCsport.ba predsjednik  komisije Dragan Banjac.

Najgore je ipak prošao Oliver Kožul, sudija utakmice Sloboda – Zrinjski. Kožul je u 90. minuti dosudio jedanaesterac za Zrinjski.Njemu je ocjena preinačena na 6,9 i za njega je ova sezona završena. (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC