• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezda protiv "zvezdaša", Voša u Humskoj

Crveno-bijeli brane stoprocentni učinak protiv Metalca u Kragujevcu, a Vojvodina na mnogo težem gostovanju - protiv vodećeg Partizana.

 JSL: Zvezda protiv "zvezdaša", Voša u Humskoj Izvor: MONDO

Ekipa Partizana vodi na tabeli Jelen Superlige, ali zahvaljujući prednosti koju je stekla u prvom dijelu sezone.

Ako bi se računalo samo šest kola odigranih ovog proljeća, na vrhu bi bili Crvena zvezda i Vojvodina, koji su uzeli maksimalnih 18 bodova. Partizan je "štucnuo" samo protiv Rada na Banjici (2:2), ali je i to bilo dovoljno da se borba za titulu zaoštri do usijanja.

Karakteristično za srpski fudbal, praktično sve vrijeme između prethodnog i sljedećeg kola prošlo je u prepucavanjima oko sudijskih odluka i (ne)regularnosti takmičenja.

Sada je vrijeme da se ponovo zakotrlja lopta...

Prva će na teren Crvena zvezda, koja od 14 časova u subotu gostuje na kragujevačkom stadionu Čika Dača.

Tim Roberta Prosinečkog imao je povoljan raspored, pa je od šest proljećnih mečeva u Superligi čak četiri odigrao na Marakani. Crveno-bijeli su putovali u Jagodinu i Ivanjicu, gdje su na dominantan način došli do bodova. Rezultati su bili identični - 0:2 (0:2).

"Igramo veoma dobro i nema razloga da tako ne nastavimo i u Kragujevcu. Prošle godine smo se na tom gostovanju osjećali kao da smo domaćini, ne sumnjam da će navijači opet biti naš 12. igrač", rekao je Pavle Ninkov.

Metalac dočekuje favorita sa novim trenerom, Neškom Milovanovićem, koji je uskočio na mjesto Miodraga Radanovića.

Sportski direktor Milanovčana Vladan Petrović dao je zanimljivu izjavu uoči ove utakmice, vjerovatno kao reakciju na kuloarske priče o premiranju igrača Metalca od strane Partizana.

"Neka se zna da je većina članova naše uprave navijački orijentisana prema Zvezdi, ali da svi želimo pobjedu Metalca. Samo pozitivan rezultat u toj i sljedećim utakmicama daje nadu u opstanak", podsjeća Petrović da Metalac ima samo bod više od pretposlednjeg Hajduka iz Kule.

Prije nešto više od godinu dana je Zvezda poražena u Kragujevcu rezultatom 2:1, iste večeri otkaz je dobio trener Pižon Petrović, a od tog trenutka počeo je i sunovrat sa prvog mjesta na tabeli...

Partizan i Vojvodina odigraće od 19.30 časova veliki derbi. Za crno-bijele je ulog ostanak na vrhu, dok "lale" eventualnom pobjedom mogu ravnopravno da se umiješaju u trku za titulom.

Trenutno Novosađani zaostaju šest bodova za crno-bijelima, a tri za Crvenom zvezdom.

Partizan će se suprotstaviti Voši sa mentalitetom "sami protiv svih", jer u Humskoj 1 sada već svi vjeruju da im je najveći "grijeh" to što su konstantno prvaci države od sezone 2007/08.

"Moramo da budemo jači od svega. Nismo igrali dobro u posljednje vrijeme, ali smo osvajali bodove. Daćemo sve od sebe da se revanširamo Vojvodini, a posebnu pažnju moramo da obratimo na Oumarua. On nam je napravio najviše problema u Novom Sadu", rekao je Stefan Babović.

Aleksandar Stanojević obilježava godišnjicu na klupi Partizana, a jedini srpski trener koji ga je pobijedio u zvaničnim utakmicama je upravo kolega iz Vojvodine, Zoran Milinković.

Jesenas je na Karađorđu bilo 2:0, golovima Marija Đurovskog i Merebašvilija. Kakva je to bila utakmica, najbolje govori podatak da su podijeljena po dva crvena kartona (Lazetić, Merebašvili - Tomić, Smiljanić).

PAROVI 22. KOLA: (subota)

Metalac - Crvena zvezda 14.00

Inđija - Rad 16.00
OFK Beograd - Borac
Hajduk - Spartak Zlatibor voda
Sloboda Sevojno - Smederevo
Čukarički - Jagodina
Javor - BSK

Partizan - Vojvodina 19.30

TABELA: Partizan 56, Crvena zvezda 53, Vojvodina 50, Rad 42, Spartak 32, Smederevo 31, OFK Beograd 28, Javor 26, Sloboda Sevojno 25, BSK 25, Jagodina 24, Borac 24, Inđija 13, Metalac 13, Hajduk 12, Čukarički 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC