• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac desetkovan u Mostaru

Lider prvenstva Borac bez četvorice standardnih prvotimaca gostuje Zrinjskom. Iz banjalučkog kluba poručili: "Idemo po pobjedu".

 PREMIJER BiH: Borac desetkovan u Mostaru Izvor: MONDO

Banjalučki Borac u nedjelju gostuje mostarskom Zrinjskom u meču 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine
(17h, TV BHT 1) sa kadrovskim problemima u odbrambenoj liniji.

Trener Banjalučana Vlado Jagodić Pod Bijelim brijegom sigurno neće računati na kapitena Draška Žarića, Milana Stupara, Leonida Ćorića i Vukašina Benovića, ali uprkos desetkovanoj zadnjoj liniji, najavio je pobjedu.

"U Mostar idemo po tri boda. Kvalitetnija smo ekipa od Zrinjskog, iako ćemo protiv 'plemića' igrati desetkovani. Vjerujem da ćemo pružiti dobru igru i vratiti se s pobjedom, koja bi nam mnogo značila u borbi za titulu",
rekao je šef struke Banjalučana.

Povrijeđene igrače na poziciji lijevog beka najvjerovatnije će mijenjati Nemanja Damjanović, ali će u veznom redu konce igre držati Branislav Krunić, koji je poput trenera Jagodića, optimista za ishod dvoboja u Mostaru.



"Teško Zrinjski može da nas iznenadi u ovom trenutku pošto smo u dobroj formi i očekujemo pozitivan rezultat",
dodao je Krunić.

U taboru Zrinjskog nimalo nisu impresionirani dolaskom lidera prvenstva, obzirom da su u prethodna dva kola s gostovanja donijeli svih šest bodova. Doduše u posljednjem kolu, pobjedu su izvojevali za "zelenim stolom" poslije prekida susreta protiv Budućnosti u Banovićima.

"Protiv Borca tražimo sva tri boda bez obzira na činjenicu što su Banjalučani ubjedljivo na prvom mjestu tabele u Premijer ligi BiH. Imamo samopouzdanja, dobro igramo i definitivno idemo u nedjelju da pobijedimo", rekao je trener "plemića" Igor Musa.

On je pozvao navijače da što u većem broju doću na stadion Pod Bijelim brijegom i pomognu svojim ljubimcima.

"Nadam se da će posjeta biti malo veća bez obzira na direktan prenos na televiziji. Nadam se kvalitenoj utakmici i na kraju našoj pobjedi", zaključio je Musa.

Drugoplasirani Željezničar, koji za Borcem zaostaje devet bodova, ide u Zvornik na noge "fenjerašu" Drini. Napadač Želje Lazar Popović podvukao je da sarajevski tim želi da se iskupi za poraz na Grbavici od Širokog Brijega.

"U Zvornik putujemo s ciljem da osvojimo tri boda. Nemamo pravo na kiks, a i želimo da se iskupimo za poraz od Širokog Brijega. Drina je posljednja na tabeli i praktično je već drugoligaš", rekao je Popović.

Sarajlije u posljednje vrijeme imaju problema s realizacijom.

"Već tri utakmice na svom terenu nismo postigli pogodak, a Drina je prava prilika da to popravimo i da narednu utakmicu na Grbavici dočekamo u boljoj atmosferi", dodao je centarfor "plavih".

Fudbaleri Sarajeva poslije poraza u Banjaluci dočekuju prijedorski Rudar i sve osim pobjede bi bila katastrofa za klub sa Koševa, iako trener Mirza Varešanović i dalje ne računa na petoricu suspendovanih igrača.

"Raspolažemo istim igračkim kadrom kao protiv Borca. Neće biti pet suspendovanih igrača, te Nuhića koji odrađuje crveni karton. U utakmicu ne smijemo ući opušteno kao u nekim ranijim susretima. Poštujemo Rudar koji ima ambicije da igra u Evropi, ali mi nemamo izbora osim da ubilježimo pobjedu", rekao je pomoćni trener Sarajeva, Esad Selimović.



PAROVI 22. KOLA

Subota (16.30 h)

Sloboda - Budućnost
Sarajevo - Rudar
Velež - Travnik
Drina - Željezničar
Čelik - Zvijezda

U nedjelju (16.30 h)

Slavija - Olimpik
Široki Brijeg - Leotar
Zrinjski - Borac (17 h BHT 1)

TABELA:
Borac 47, Željezničar 38, Sarajevo 35, Olimpik 33, Travnik 32, Rudar 32, Sloboda 31, Široki 31, Slavija 30, Čelik 28, Zvijezda 28, Zrinjski 28, Leotar 24, Velež 24, Budućnost 17, Drina 17.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC