• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kalderon ne vjeruje u Real i Murinja

Bivši predsjednik najtrofejnijeg kluba na svijetu Ramon Kalderon smatra da je Barselona jača uoči četiri "El Klasika". "Real vodi tužibaba", kaže on.

 Kalderon ne vjeruje u Real i Murinja Izvor: MONDO

Real je prvo doveo Kristijana Ronalda, Karima Benzemu, Kaku... i nije uspio da preotme titulu Barseloni. Godinu dana kasnije "kraljevski klub" je, oduševljen onim što je uradio sa Interom, angažovao Žozea Murinja. Međutim, veliko je pitanje da li će i "Specijalni" biti dovoljan da se prekine vladavinu moćnih Katalonaca.

Sve će biti kristalno jasno nakon četiri "El Klasika", koja će Real i Barasa odigrati na tri fronta za samo dvadesetak dana. Već za vikend, u subotu, igraće u Primeri i ako Real ne pobijedi borba za šampionsku titulu biće definitivno završena. Čak i u slučaju da Madriđani osvoje tri boda, do kraja španskog prvenstva čekaće ih težak zadatak jer će na strani Barse biti još pet bodova prednosti.

Real na svojim plećima ima i teret teškog poraza iz prvog dijela prvenstva kada je Barselona na "Kamp Nou" pobijedila 5:0!

Daleko zanimljivija borba očekuje se u polufinalu Lige šampiona i u finalu Kupu kralja. Već 20. aprila Real će imati priliku da na Mestaji u Valensiji stigne do prvog trofeja u posljednje tri sezone, ali i da osvoji Kup poslije 18 godina.

Nakon te utakice očekuju nas i dva okršaja u Ligi šampiona - 27. aprila u Madridu i 3. maja u Barseloni.

Navijači Reala vjeruju da Murinjo može da dobije rat sa Barselonom, ali ima i onih koji misle suprotno. Jedan od njih je bivši predsjednik "kraljevskog kluba" Ramon Kalderon.

"Realu bi mnogo bolje bilo da ima trenera kao što je Gvardiola, a ne veliku tužibabu kao što je Žoze. Pep je primjer kako trener mora da se ponaša", rekao je Kalderon dan pred prvi okršaj najvećih rivala.

On smatra da karakter Murinja ne priliči Realu.

"On samo traži neke izgovore. Njegove optužbe na račun kalendara su smiješne, to je već koristio u Engleskoj. Murinjo je takav, ima uspjeha kao trener, ali nema opravdanja za njegove prigovore. Smatram da velike ekipe ne mogu da se poslije svakog poraza vade na sudije, povrede, nesreću..." , napomenuo je nekadašnji prvi čovjek Reala, koji smatra da njegov bivši klub ima male šanse protiv Barselone.

"To su dva različita stila igre. Barsa koristi posjed lopte da bi stigla do gola, dok Real igra drugačije. Teško će moj bivši klub pobijediti Barselonu."

Pred Murinjom je jedan od najtežih ispita u karijeri. Mnogo se očekuje od njega, a da li će uspjeti pokazaće se u narednih dana. Možda zalogaj i nije prevelik...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC