• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Atletiko (ne) ruši tradiciju – umjesto “špalira” igrače Real Madrida dočekao Dart Vejder!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Fudbaleri Atletiko Madrida ni ovog puta nisu htjeli da najvećem rivalu odaju priznanje za osvajanje šampionske titule.

 Nema špalira za igrače Reala pred derbi sa Atletikom Izvor: EPA/BALLESTEROS

Proteklih dana jedna od glavnih tema u španskim medijima bila je da li će fudbaleri Atletiko Madrida prirediti čuveni šampionski “špalir” igračima Real Madrida, a sve dileme razrješene su u nedjelju uveče na stadionu Vanda Metropolitano.

Upravo kako su najavili iz Atletiko Madrida, tradicija u španskom fudbalu da se novom šampionu oda priznanje nije održana!

Pred madridski derbi Atletika i Reala na stadionu Vanda Metropolitano nije bilo čuvenog “špalira”, umjesto toga igrači obje ekipe su izašli zajedno na teren.

A tamo gdje obično stoje fudbaleri i aplaudiraju protivniku koji je osvajač šampionske titule ove večeri stajao je Dart Vejder!?

Tako je istovremeno srušena jedna, ali i nastavljena druga tradicija.

Naime, Atletiko Madrid nije ispoštovao prepoznatljiv običaj u španskom fudbalu, međutim, ovo nije prvi put, kada je u pitanju najveći rival.

Dok su fudbaleri u crveno-bijelom redovno “špalirom” dočekivali Barselonu 1974, 1998 i 2013. godine, to nisu činili fudbalerima Real Madrida 1976, 1990, pa ni ove godine.

U redovima njihovih rivala nisu se mnogo potresli zbog toga, pa su Karlo Anćeloti i Luka Modrić poručili pred madridski derbi da ih to pretjerano ne zanima.

MiItalijani nismo navikli na to. Svako može da radi šta hoće i kako on osjeća. To moramo da poštujemo. Mi poštujemo Atletiko, oni su naše komšije, prijatelji”, rekao je trener Reala.

“Ne interesuje nas doček u derbiju i ne želim o tome da govorim pred ovako važnu utakmicu”, kratko je prokomentarisao Modrić.

Iako je Atletiko u svom saopštenju naveo da neće prirediti doček igračia Reala jer je to ponižavajuće, činjenica je da su to činili kada su u pitanju bile druge ekipe, a zanimljivo je da je i Real Madrid u dva navrata njima odao priznanje na osvajanju šampionske titule.

Ovaj običaj nije rezervisan samo za prvaka Primere, već se u španskom fudbalu priređuje i osvajaču Kupa Kralja.

Upravo to bio je slučaj na subotnjem duelu Betisa i Barselone, kada su Katalonci na ovaj način čestitali klubu iz Sevilje na osvajanju trofeja.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC