• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BIH: Željo “potopio” Drinu

Željezničar u Zvorniku savladao Drinu 2:0 i prišao Borcu na šest bodova. Sarajevo “petardom” ispratilo Rudar.

 PREMIJER BIH: Željo “potopio” Drinu Izvor: MONDO

Sarajevski rivali Željezničar i Sarajevo bili su uspješni u subotu u mečevima 22. kola Premijer lige BiH. “Plavi” su savladali Drinu u Zvorniku, a “bordo” tim je deklasirao Budućnost.

Željezničar se još ne predaje. Ekipa sa Grbavice u subotu je upisala nova tri boda pobjedom 2:0 nad “fenjerašem” Drinom i tako se približila na šest bodova zaostatka za vodećim Borcem koji će u nedjelju u derbiju kola gostovati Zrinjskom u Mostaru.

Publika u Zvorniku u prvih 45 minuta vidjela je tek nekoliko poluprilika, ali ne i gol, tako da je utakmica riješena u nastavku.

Objektivno jači gosti u vođstvo su dođli u 56. minutu kada je pogodio Višća, a samo šest minuta kasnije na semaforu je već stajalo 0:2 – strijelav je bio Bogičević.

Do kraja meča već otpisana ekipa Drine nije mogla ništa značajnije da uradi, pa će sljedeće sezone po svemu sudeći ekipa iz Zvornika igrati Prvu ligu RS.

Sarajevo je u goleadi na Koševu deklasiralo Budućnost iz Banovića – 5:1 uz het-trik Emira Obuće.
Golmanu Rudara Bojanu Tripiću trebaće neko vrijeme da zaboravi meč u Sarajevu pošto je pet puta vadio loptu iz svoje mreže.

Prvi put učinio je to u 13. minutu kada je raspoloženi Obuća nakon greške odbrane Rudara doveo Sarajevo u vođstvo. Mreže su zatim mirovale do finiša prvog poluvremena a onda u samo nekoliko minuta dva gola u mreži Prijedorčana. Muharemović je u 38. sa bijele tačke povisio na 2:0, a zatim je Obuća još jednom zabio za 3:0 pred odlazak na odmor.

Teror gostujuće odbrane i golmana Obuća je nastavio sredinom drugog dijela kada je upisao het-trik kojim je Sarajevo stiglo do 4:0. U 77. minutu Handžić je postigao peti gol za Sarajevo, a strijelac utješnog gola za goste bio je rezervista Đorić desetak minuta prije kraja.

Strijelci su bili raspoloženi i u Zenici gdje je Čelik deklasirao Zvijezdu 4:1, a još jednu pobjedu domaćina upisao je i Velež koji je na svom terenu minimalnim rezultatom slavio protiv Travnika.

PAROVI 22. KOLA
Subota (16.30 h)

Sloboda - Budućnost 1:0
Sarajevo – Rudar 5:1
Velež – Travnik 1:0
Drina – Željezničar 0:2
Čelik – Zvijezda 4:1

U nedjelju (16.30 h)

Slavija - Olimpik
Široki Brijeg - Leotar
Zrinjski - Borac (17 h BHT 1)

TABELA: Borac (-1) 47, Željezničar 41, Sarajevo 38, Sloboda 34, Olimpik (-1) 33, Travnik 32, Rudar 32, Široki (-1) 31, Čelik 31, Slavija (-1) 30, Zvijezda 28, Zrinjski (-1) 28, Leotar (-1) 24, Velež 27, Budućnost 17, Drina 17.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC