• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA: Ture srušio "đavole"

Mančester siti izborio finale FA Kupa pobjedom od 1:0 protiv gradskog rivala Mančester junajteda. Gol odluke postigao Jaja Ture.

 FA: Ture srušio "đavole" Izvor: MONDO

Polufinale engleskog FA Kupa donijelo je okršaj dva gradska rivala Mančester sitija i Mančester junajteda, a za razliku od prvenstvenog duela prije dva mjeseca kada su slavili „đavoli“ 2:1, veliku pobjedu odnijeli su ovog puta „građani“ golom Jaje Turea u 52. minutu.

Osim slatke osvete rivalu za poraz u Premijer ligi Siti je ujedno srušio nekoliko tradicija.

Mančester Siti je konačno savladao Junajted, nakon tri poraza i remija, Roberto Manćini je konačno pobijedio velikog Ser Aleksa Fergusona nakon četiri neuspjeha, a „građani“ konačno imaju priliku da osvoje jedan trofej poslije 35 godina posta.

Upravo na činjenicu da 35 godina nisu osvojili ništa, navijači Mančester junajteda podsjetili su transparentima fudbalere u svijetlo-plavoj opremi odmah po njihovom prvom izlasku na travnjak novog Vemblija.

Davne 1976. godine „građani“ su osvojili Liga kup i od tada „poste“, dok je na suprotnoj strani za to vrijeme trener Mančester junajteda Ser Aleks Ferguson osvojio čak 46 trofeja, većinu, naravno, na klupi „đavola“.

Škotski trener u posljednje dve sezone terorisao je Mančester siti i gotovo uvijek izlazio kao pobjednik, ali i tome je došao kraj.

Ovog puta morao je da pruži ruku Robertu Manćiniju i čestita mu na pobjedi kojom je svoj skupocjeni tim konačno doveo na prag osvajanja jednog trofeja.

Publika na Istlendsu u subotu nije uživala u fudbalskoj predstavi kao što je to bio slučaj u njihovom posljednjem okršaju u Premijer ligi kada je Vejn Runi fenomenalnim makazicama donio pobjedu svom timu (2:1).

Sada međutim nije bilo suspendovanog Runija, a njegova zamjena Berbatov nije se istakao, baš kao ni Baloteli na drugoj strani koji je bio u sastavu umjesto povrijeđenog Teveza.

Nakon blijedih 45 minuta na semaforu je stajalo 0:0, a o uzbuđenjima dovoljno govori podatak da su viđena tri šuta u okvir gola, jedan prema golu Van der Sara i dva na gol Harta.

Gol odluke postignut je početkom drugog dijela, i to nakon serije grešaka gostujuće ekipe. Prvo je Van der Sar loše ispucao loptu, uslijedila je loša reakcija Džona O Šee, a zatim je još gore reagovao Majkl Kerik.

Veznjak Mančestera poigravao se pred svojim šesnaestercem, što je iskoristio Ture i uzeo mu loptu, a zatim se ušao šesnaesterac i u maniru klasnog golgetera rutinski matirao Van der Sara.

Pokušavao je Mančester junajted poslije toga da se vrati u igru, ali Fergusonu nije pomoglo ni ubacivanje Ćićarita, a kada je u 72. minutu Skols zbog oštrog starta zaradio crveni karton bilo je jasno da od preokreta na Vembliju neće biti ništa.

Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je svih 90. minuta i izašao kao pobjednik iz duela sa Nemanjom Vidićem, koji je takođe odigrao cijeli meč.

Mančester siti će u finalu 14. maja igrati protiv pobjednika duela između Boltona i Stouka. Favorit će naravno biti objektivno jači Mančester Siti ali ako ste već pomislili da je pitanje pobjednika riješeno ne zaboravite sljedeći podatak.

Posljednji put Mančester siti pobijedio je Mančester junajted u polufinalu FA kupa 1926. godine, da bi zatim u finalu izgubio i to upravo od Boltona!

Da li će se istorija ponoviti?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC