• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kraj jedne ere...

Milan - Sampdorija 3:0. Parma - Inter 2:0. Nerazuri neće šesti put zaredom uzeti skudeto. Sada je dilema samo Milan ili Napoli? Izgubila i Roma.

 SERIJA A: Kraj jedne ere... Izvor: MONDO

Ako je poslije ubjedljive pobjede Milana nad Interom u nedavno održanom "Derbiju Dela Madonina" postojala i najmanja dilema oko toga ko (ne)će biti šampion, sada te dileme više nema.

U nedjelji u kojoj su izgubili titulu prvaka Evrope, nerazuri nastavili su ponor na svim frontovima i mogu glatko da se oproste i od titule prvaka Italije. Do kraja sezone u Seriji A, za titulu šampiona boriće se Milan i Napoli.

To je postalo sasvim jasno poslije prvih utakmica 33. kola: Milan - Sampdorija 3:0, Parma - Inter 2:0, Roma - Parma 2:3.

Milan sada, pet kola prije kraja, ima osam bodova više od Intera, tako da je Napoli sa šest bodova manje, ali u utakmicom "u rukama" jedini dostojan rival rosonerima u finiš u prvenstva.

Milan je na prepunom San Siru zabeležio treću uzastopnu pobjedu od kada je "štucnuo" u mečevima sa Barijem (1:1) i Palermom (0:1). Tada su momci Masimilijana Alegrija "otvorili" pitanje prvaka i vratili Inter u igru, šampion je tada bio na "minus 2", ali je potom uslijedio milanski derbi i novo odmicanje ekipe koja čeka šampionsku titulu od 2004. godine.

Dve godine kasnije, započela je Interova serija od pet uzastopnih titula, koja neće biti nastavljena i ove sezone.

Nakon debakla u dva meča četvrtfinala Lige šampiona sa Šalkeom (2:5, 1:2), Interisti nisu imali ni snage, ni volje, ni vjere u sebe ove subote. Trener Leonardo odlučio je da odmori Veslija Snajdera, Daglasa Maikona, Tijaga Motu... I doživio je lagan poraz u Parmi.

Bio je to četvrti poraz najdominantnijeg tima Evrope iz prošle sezone u posljednjih pet mečeva!

Za Inter, poslije ovoga večeras, ostaje nada da se može sačuvati bar jedan trofej iz čuvene Triplete, Kup Italije, ali igre, svježine i osmijeha među nerazurima - nema.

Roma je doživjela drugi uzastopni poraz na Olimpiku. Poslije Juventusa prije dve nedjelje (0:2), bodove iz Rima odnio je i Palermo. U međuvremenu, "vučica" je u 94. minutu došla do pobjede na Friuliju protiv Udinezea (1:2), pa je zadržala mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Romanisti će naredne sezone Ligu šampiona gledati na TV.

PAROVI I REZULTATI 33. KOLA:

Roma - Palermo 2:3 (1:1)
/Toti pen 20, Vučinić 90+2 - Pinilja pen 43, Ernandez 84, 90+1/

Milan - Sampdorija 3:0 (1:0)
/Sedorf 20, Kasano pen 54, Robinjo 62/

Parma - Inter 2:0 (1:0)
/Đovinko 35, Amauri 86/

U nedjelju:

Od 15 časova:

Katanija - Lacio
Ćezena - Bari
Kjevo - Bolonja
Fiorentina - Juventus
Đenova - Breša
Leće - Kaljari

Od 20.45:

Napoli - Udineze

TABELA: Milan (+1) 71, Napoli 65, Inter (+1) 63, Lacio 57, Udineze 56, Roma (+1) 53, Juventus 51, Palermo (+1) 47, Kaljari 43, Fiorentina 42, Bolonja 40, Đenova 39, Kjevo 36, Katanija 36, Parma (+1) 35, Leće 34, Sampdorija (+1) 32, Ćezena 31, Breša 30, Bari 21.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC