• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Zakuvalo se!

Vojvodina i - sedam od sedam! Voša drugi put pobijedila Partizan! Prva pobjeda Sevojna, prvi remi Inđije ovog proljeća. Nikola Mikić u analima Zvezde.

 Superliga u brojkama: Zakuvalo se! Izvor: MONDO

Borba za titulu prvaka Srbije tek je počela, a odigrana su 22 kola!

Partizanova prednost se istopila, gotovo preko noći. U trku za šampionskim lovorom uključila se i Vojvodina koja je pokazala da je "streptomicin" za Partizan - drugi put ove sezone, "lale" su pobijedile aktuelnog prvaka i sada zaostaju samo tri boda za "vječitim rivalima" iz Beograda.

A da vas podsjetimo da je na kraju jeseni Partizan imao +5 u odnosu na Crvenu zvezdu i +8 u odnosu na Vojvodinu (u bodovima: 40, 35, 32).

Treći put ove sezone najefikasnija ekipa u srpskom fudbalu - Partizan - nije uspjela da postigne gol. Dogodilo se to protiv Spartaka u Humskoj u 6. kolu (0:0), potom u narednom kolu u Novom Sadu protiv Vojvodine (0:2) i sada u 22. kolu ponovo protiv Vojvodine - 0:1.

Derbi u Humskoj riješio je Kamerunac Abubakar Oumaru. To je bio njegov deveti gol ove sezone i sada mu Ivica Iliev "bježi" za jedan pogodak.

Vojvodina je zabilježila sedmu pobjedu u prvenstvu ovog proljeća , a računajući i polufinale kupa ukupno devetu! "Lale" su neporažene od 10. kola kada su položili oružje na Banjici proitv Rada (0:1, bio je to 30. oktobar 2010. godine). Zapravo, to je jedini poraz Novosađana u ovoj sezoni!

Od tog 30. oktobra sve same pobjede, osim u 15. kolu kada je Vojvodina gostovala Crvenoj zvezdi i izborila remi - 2:2.

Partizan i Zvezda imaju po dva poraza. Crno-bijeli oba puta su poklekli protiv Vojvodine, a Zvezda protiv Partizana i Hajduka u Kuli.

Uz rame Vojvodini je Crvena zvezda. Od dolaska Roberta Prosinečkog Zvezda je počela da igra i pobjeđuje (poraz jedino od Partizana u prvoj utakmici polufinala kupa - 0:2). Crveno-bijeli su nanizali sedam trijumfa, uz gol-razliku 17:2!

"Meč viner" u Kragujevcu protiv Metalca bio je Nikola Mikić, kome je ovo prvi gol u Crvenoj zvezdi. Kako je sam izjavio nije dao gol ni kao igrač Napretka, što bi značilo da mu je to prvi gol u karijeri u višim rangovima takmičenja!

Zanimljiv je još jedan podatak koji smo dobili u Ljutice Bogdana - Mikić je 300. strijelac u istoriji Zvezde koji je dao gol u prvenstvenim utakmicama!

Iz 22. kola izdvajamo i prvu pobjedu Slobode Sevojno ovog proljeća, kao i prvi remi Inđije poslije devet uzastopnih poraza. Takođe, Čukarički je dao prvi gol u nastavku sezone, ali nije izbjegao novi, 18. poraz u prvenstvu.

U ovom kolu dosuđena su dva penala i oba su realizovana - za Smederevo (Dragan Ćeran) i za OFK Beograd (Veseljko Trivunović).

Nije bilo crvenih kartona.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC