• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Udineze raspršio snove Napolija

Fiorentina i Juventus miroljubivo, goleada na meču Leće - Kaljari. Tifozi Sampdorije napali igrače svog kluba. Napoli poražen od Udinezea.

 SERIJA A: Udineze raspršio snove Napolija Izvor: MONDO

Napoli je porazom na San Paolu od Udinezea - 1:2 (0:0) šanse za osvajanje "skudeta" sveo na minimum. Napolitanci za vodećim Milanom sada zaostaju šest bodova i teško da će "rosoneri" u narednih pet kola prokockati ubjedljivu prednost.

Svašta se dešavalo u posljednjoj utakmici 33. kola Serije A. Sva tri gola postignuta su u drugom poluvremenu, a jedan od tragičara u domaćem timu bio je najbolji strijelac Edinson Kavani. Urugvajac je imao priliku da u 87. minutu smanji prednost "zebri" , ali nije iskoristio penal. Odlično je reagovao Slovenac na golu tima iz Udina - Samir Handanović.

Posljednjih deset minuta crno-bijeli su igrali sa 10 igrača jer je isključen Mauricio Domici.

Gosti su poveli prelijepim golovima Gokana Ilnera u 55, a Deniz je u 62. minutu duplira vođstvo. Zanimljivo da je prvi pogodak djelo najvjerovatnije budućeg igrača Napolija, a drugi bivšeg.

Napolitanci su konstantno vršili pritisak, ali su odličnu odbranu Udinezea uspjeli da slome tek u šestom minutu nadoknade. Tada je već bilo kasno. Gol je postigao Đuzepe Maskara.

I pored neuspjeha i kraja snova o tituli, navijači Naplija su svoju ekipu ispratili aplauzom i pjesmom.

Adem Ljajić i Miloš Krasić mimoišli su se na terenu stadiona "Artemio Franki" u Firenci, a ishodom meča Fiorentina - Juventus ne mogu da budu zadovoljni ni jedan, ni drugi.

Ljubičasti iz Firence i crno-bijeli iz Torina odigrali su samo 0:0 u jednom od derbija 33. kola Serija A u meču koji nije obilovao uzbuđenjima i u kojem je ovakav ishod najrealniji. Torinezi mogu više da žale za propuštenom šansom da sa nova tri boda pokuša da se domogne četvrtog mjesta.

Krasić je igrao do 59. minuta, kada je umjesto njega u igru ušao Alesandro del Pjero, a desetak minuta nakon izlaska Krasića, na teren je za Fiorentinu ušao Adem Ljajić (zamijenio je Ćerćija). Izostao je, dakle, duel dvojice srpskih reprezentativaca na terenu, a na kraju nisu imali ni čemu da se raduju.

Ako uzbuđenja nije bilo u Firenci, ili ih nije bilo mnogo, jeste na jugu Italije, gdje su Leće i Kaljari odigrali meč za pamćenje. Na kraju je bilo 3:3, s tim što je Leće postiglo dva gola u posljednja tri minuta meča. Kaljari je vodio 1:0, potom 3:1 (dva gola je dao Robert Akvafreska), a Leće je stiglo do boda pogocima Fabijana u 88. i Korvije u 90. minutu.

Lacio je tek drugi put u posljednjih 12 gostovanja dobio Kataniju na Siciliji i to ubjedljivo - 4:1, čime su se nebeskoplavi približili Interu na tri boda zaostatka.

Đenova je odličnim i efikasnom igrom u drugom poluvremenu deklasirala Brešu 3:0.

Drugi đenovski klub Sampdorija je u velikim problemima. Nekadašnji šampion Italije (Sampdorija je bila prvak 1991. godine), nalazi se u zoni ispadanja, a debakl na gostovanju Milanu (0:3), razljutio je tifoze đenovskog kluba koji su kamenovali autobus sa igračima!

Prozori autobusa, kojim su se vraćali iz Milana, bili su razlupani, a igračima su bile upućene prijeteće poruke.

"Ne postoje tako loši rezultati koji bi mogli da opravdaju ovakav napad navijača na svoje igrače", istaknuto je u saopštenju kluba.

REZULTATI 33. KOLA:

U nedelju:

Katanija - Lacio 1:4 (0:1)
/Skeloto 46' - Ernanes 40', Mauri 56', Flokari 79', Zarate 89'/

Ćezena - Bari 1:0 (0:0)
/Bogdani 48'/

Kjevo - Bolonja 2:0 (1:0)
/Konstant 15', Markolini 83'/

Fiorentina - Juventus 0:0

Đenova - Breša 3:0 (0:0)
/Rafinja 59', Berardi 70'ag, Antoneli 90'/

Leće - Kaljari 3:3 (0:1)
/Mesbah 48', Fabijano 87', Korvija 90' - Akvafreska 20', 72', Konti 67'/

Napoli - Udineze 2:1 (0:0)
/Maskara 90+5 - Inler 55, Deniz 62/

subota

Roma - Palermo 2:3 (1:1)
/Toti pen 20, Vučinić 90+2 - Pinilja pen 43, Ernandez 84, 90+1/

Milan - Sampdorija 3:0 (1:0)
/Sedorf 20, Kasano pen 54, Robinjo 62/

Parma - Inter 2:0 (1:0)
/Đovinko 35, Amauri 86/

TABELA: Milan 71, Napoli 65, Inter 63, Lacio 60, Udineze 59, Roma 53, Juventus 52, Palermo 47, Kaljari 44, Fiorentina 43, Đenova 42, Bolonja 40, Kjevo 39, Katanija 36, Parma 35, Leće 35, Ćezena 34, Sampdorija 32, Breša 30, Bari 21.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC