• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BUNDES: Bajern riješio prvaka?

Bavarci deklasirali Bajer na "Alianac Areni" - 5:1, i omogućili da Borusija iz Dortmunda pobjedom protiv Frajburga stigne na korak od titule.

 BUNDES: Bajern riješio prvaka? Izvor: MONDO

Bajern se nije borio za "salataru" ove sezone, ali je imao važnu ulogu u trci za šampionsku titulu.

Bavarci su na prepunoj "Alianc Areni" nanijeli težak poraz Bajeru iz Levrkuzena - 5:1 (4:0), i tako ga udaljili od titule, a "milionerima" iz Dortmunda omogućili da pobjedom protiv Frajburga riješe sve dileme četiri kola prije kraja.

Luj van Gal je prošle nedelje nakon remija sa Nirnbergom (1:1) dobio otkaz, a umjesto njega na klupu je sjeo Andris Jonker. Ova promjena već na prvoj utakmici dala je rezultat. Bajern je poslije 30. kola opet na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona sa bodom više od Hanovera.
"Faramaceuti" su protiv Bajerna doživjeli najteži poraz ove sezone, a samo im je Borusija iz Menhengladbaha dala gol više u drugom kolu (3:6).

"Crveni" su potpuno razbili indisponirane goste u prvom poluvremenu. Već poslije 45 minuta na semaforu je pisalo 4:0. Kapiten Bajera Simon Rolfes postigao je autogol u sedmom minutu. Korner je izveo Frank Riberi, Bastijan Švajnštajger prebacio loptu glavom sa prve stative u sredinu, a tamo se na pogrešnom mjestu našao nespretni Rolfes, od koga se lopta odbila i završila iza leđa Renea Adlera.

Poslije ovog autogola sve je krenulo nizbrdo za goste.

Mario Gomez kažnjavao je svaku grečku Bajera i sa tri gola bio junak domaće ekipe. Kod drugog pogotka za Bavarce tragičar je bio Arturo Vidal. Pokušao je Čileanac da se atraktivno oslobodi Tomasa Milera na korner liniji, ali je petom dodao loptu pravo u noge njemačkom reprezentativcu, koji bez mnogo razmišljanja pronalazi slobodnog Gomeza na ivici peterca - 2:0.

Miler je bio asistent i kod trećeg gola. Nakon što je prošao po desnoj strani i ušao u kazneni prostor nije mu bilo teško da uoči i proigra slobodnog klupskog i reprezentativnog druga na sedam-osam metara od gola. Hladnokrvni Gomez opet lako pogađa mrežu.

Igrao se 44. minut kada je Bajern poveo sa 3:0, a samo minut kasnije opet su se radovali domaći navijači.

Švajnštajger je "izbacio" Gomeza na desnoj strani, a ovaj iskosa gađa suprotni ugao i postiže het-trik za ubjedljivo vođstvo - 4:0.

Gosti su bili daleko bolji u nastavku meča, ali osim počasnog gola nisu uspjeli ništa više da urade. Eren Derdijok je savladao Buta u 62. minutu, da bi konačnih 5:1 postavio Frank Riberi poslije solo akcije u 75. minutu.


REZULTATI 30. KOLA:

Bajern - Leverkuzen 5:1 (4:0)
/Rolfes autogol 7, Gomez 28, 44, 45+1, Riberi 75 - Dordijok 62/

Dortmund - Frajburg (17.30)

U subotu:

Kajzerslautern - Nirneberg 0:2 (0:1)
/Ajgler 34, Mak 90+2/

Keln - Štutgart 1:3 (0:0)
/Novaković 68 - Traš 51, Harnik 53, Kuzmanović pen 63/

Hamburg - Hanover 0:0

Hofenhajm - Ajntraht 1:0 (0:0)
/Firmino 78/

Volfsburg - Sent Pauli 2:2 (1:0)
/Mandžukić 39, Polak 89 - Naki 61, Leman 77/

Verder - Šalke 1:1 (0:0)
/Vagner 59 - Edu 63/

U petak:

Majnc - Borusija Menhengladbah 1:0 (0:0)
/Šurle 87/

TABELA: Borusija Dortmund (-1) 66, Bajer Leverkuzen 61, Bajern Minhen 55, Hanover 54, Majnc 48, Nirnberg 46, Hamburg 43, Frajburg (-1) 41, Hofenhajm 40, Šalke 40, Keln 35, Verder 35, Kajzerslautern 34, Ajntraht Frankfurt 33, Štutgart 33, Volfsburg 29, Sent Pauli 29, Borusija Menhengladbah 26.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC