• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Ebue, glupost, ode titula!

Luda završnica utakmice Arsenal - Liverpul! Dva penala u sudijskoj nadoknadi, za remi - 1:1! Ebue napravio glupost sezone!

 PREMIJER: Ebue, glupost, ode titula! Izvor: MONDO

Ako niste gledali utakmicu Arsenal - Liverpul do 90. minuta niste mnogo propustili. Ali, ako niste gledali deset minuta sudijske nadoknade (opravdana odluka), onda ste propustili mnogo toga. Niste vidjeli kako se rješava prvenstvo Engleske!

Arsenalu je protiv Liverpula bio potreban gol, bila mu je potrebna pobjeda da sačuva nadu da može da stigne i prestigne Mančester junajted i okiti se titulom.

Do 98. minuta Arsenal nije bio mnogo opasan, a onda je Sesk Fabregas izlomio odbranu Liverpula, da bi ga Spring oborio sa leđa. Penal! Penal koji je Robin van Persi pretvorio u gol za ludnicu na "Emiratima".

A onda potpuna promjena raspoloženja na većem dijelu tribina stadiona u Londonu. Kakav šok! Sudija Endru Mariner je dosudio slobodan udarac za Liverpul, tačno na ivici šesnaesterca. Luis Suarez je šutirao, lopta se odbila od živog zida, za njom je potrčao Lukas Leiva ali i Emanuel Ebue. Ebue pravi nevjerovatnu glupost i bez ikakve potrebe obara Leivu sa leđa! Još jedan penal u 100. minutu utakmice!

Dirk Kajt je kazneni udarac pretvorio u gol, a Ebue je ostao nemo da gleda u travu...Kao i svi igrači i navijači Arsenala.

Holanđanin je koliko juče produžio ugovor sa Arsenalom do 2013. godine, ali ljudi iz Mančester junajteda bi mogli da razmisle da mu uplate neku nagradicu ili bar ljetovanje na nekom egzotičnom mjestu!

Trener "tobdžija" Arsen Venger došao je do svog kolege Kenija Dalgliša i pokazao mu da je penal prestrogo dosuđen. Dalgliš je raširio ruke, pitajući ga nešto kao: "Šta hoćeš?". Venger je samo odmahnuo rukom...

Arsenal - Liverpul 1:1 u ludoj završnici utakmice 33. kola Premijer lige. Utakmici koja je, slobodno možemo da zaključimo, riješila prvenstvo! Jer, teško da će Mančester junajted dopustiti sebi da prokocka šest bodova prednosti koliko sada ima u odnosu na Arsenal. A Mančester pritom u utorak gostuje Njukaslu.

Pretposljednji meč 33. kola Premijer lige između Arsenala i Liverpula donio je očekivano tvrdu borbu, bez mnogo prilika. Utakmica je počela minutom ćutanja za 96 pognulih navijača Liverpula u tragediji na Hilsborou prije 22 godine, tokom polufinalnog duela FA Kupa sa Notingem forestom.

Zagrljeni na terenu i sa crnim florom na rukavima dresova, fudbaleri oba tima odali su počast navijačima zbog kojih se fudbal i igra. A oni koji su danas došli na "Emirate" nisu vidjeli mnogo dobrog fudbala, ali jesu borbu za svaku loptu i želju, prije svega igrača londonskog kluba da dođu do gola kojim bi i dalje "duvali za vratom" Mančester junajtedu.

Arsenal jeste dao gol, ali ga je dao i Liverpul. Ako je za utjehu Arsenalu - i dalje je jedini neporaženi tim u Premijer ligi u 2011. godini.

Zašto je meč produžen 10 minuta? Zbog neprijatne situacije početkom drugog poluvremena kada su se mnogi na stadionu sledili zbog onoga šta je prolazio defanzivac Liverpula Džejmi Karager.

Glava iskusnog defanzivca sudarila se sa glavom saigrača Flanagana, a kada je Karager pao na zemlju, igrači oba tima histerično su pozivali ljekare u pomoć. I onda slika od koje bi navijači u mnogim zemljama mogli štošta da nauče: Karager je iznijet na nosilima, a cijeli stadion (dakle, navijači Arsenala) su ga pozdravili ovacijama.

U međuvremenu, objavljena je informacija da je Karager došao svijesti i da će sa njim biti sve u redu.

REZULTATI 33. KOLA:

nedelja:

Arsenal - Liverpul 1:1 (0:0)
/Van Persi 90+8'p - Kajt 100' p/

subota:

Birmingem - Sanderlend 2:0 (1:0)
Blekpul - Vigan 1:3 (0:2)
Everton - Blekburn 2:0 (0:0)
Vest Bromvič Albion - Čelsi 1:3 (1:3)
Vest Hem - Aston Vila 1:2 (1:1)

utorak:

Njukasl - Mančester junajted (20.45)

TABELA:

1. Mančester j. (32) 69
2. Arsenal (32) 63
3. Čelsi (32) 61
4. Mančester s. (32) 56
5. Totenhem (31) 53
6. Liverpul (33) 49
7. Everton (33) 47
8. Bolton (32) 43
9. Aston Vila (33) 40
10. Njukasl (32) 39
11. VBA (33) 39
12. Fulam (32) 38
13. Stouk (32) 38
14. Birmingem (32) 38
15. Sanderlend (33) 38
16. Blekburn (33) 35
17. Vigan (33) 34
18. Blekpul (33) 33
19. Vest Hem (33) 32
20. Vulvs (32) 32

(MONDO - foto: BBC)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC