• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi početak BIH fudbala u Beču

U ponedeljak u Beču prvi sastanak Komiteta za normalizaciju Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH.

 Novi početak BIH fudbala u Beču Izvor: MONDO

Bečki hotek NH biće domaćin prvog sastanka Komiteta za normalizaciju, koji počinje u 10 časova. naravno sve će biti pod budnim okom FIFA i UEFA.

Na sastanak za spas bh. fudbala iz BiH pozvani su Ivica Osim, Darko Ljubojević, Dragan Kulina, Ivan Beus, Sead Kajtaz i Elvedin Begić. UEFA tim činiće Teodoris Teodoridis, šef Odjela za odnose sa nacionalnim asocijacijama, Simon Patrik, savjetnik za upravljanje i finansije, te bh. fudbalskoj javnosti dobro poznati Marsel Bens. Iz FIFA će stići Eva Paskije i Tjeri Ređene. U svojstvu posmatrača dolazi Rudi Zavrl, počasni predsjednik FS Slovenije, koji će vjerovatno danas biti imenovan za specijalnog izaslanika ili supervizora u procesu normalizacije N/FS BiH.

"Sastanak bi trebalo da se završi najkasnije do 16 sati. Prema dnevnom redu, predviđeno je da budu utvrđene nadležnosti svih organa koji će u budućnosti rukovoditi N/FS BiH. Takođe, biće određeni naredni zadaci, prije svega na organizaciji sjednice skupštine. Biće analizirana dosadašnja situacija, te trenutno stanje. Vjerovatno će biti riječi i o pravcima koji bi trebalo da doprinesu finansijskoj stabilizaciji u N/FS BiH" rekao je za "Nezavisne" izvor blizak FIFA i UEFA, koji će danas takođe biti prisutan na sastanku.

Iz FIFA i UEFA formiranjem Komiteta za normalizaciju oduzeli su sva prava i nadležnosti dosadašnjem Predsjedništvu i Izvršnom odboru N/FS BiH. Istovremeno zahtijevaju raskidanje svih kontakata sa dosadašnjim rukovodstvom Saveza. Jedini iz dosadašnje garniture N/FS BiH koji još uživa povjerenje FIFA i UEFA i koji je pozvan na dosadašnji sastanak u Beču je generalni sekretar Jasmin Baković. Kao ni ostali učesnici sastanka, ni on nije mogao dati više informacija, a nije poznato ni koju će tačno ulogu imati.

"Pozvan sam na sastanak, ali nemam informacija. Biću vjerovatno, kao i ostali učesnici, o svemu upoznat na licu mjesta", kazao je  Baković.

U prvoj fazi rada Komitet za normalizaciju imaće zadatak hitnog pristupanja formiranju nove skupštine N/FS BiH, koja će usvojiti novi statut, a rok za ovu ključnu odluku je 26. maj.

"Prema jednom scenariju skupštinu će činiti predstavnici klubova članova Prve lige Republike Srpske i Prve lige Federacije BiH, te Premijer lige BiH. Klubovi iz entitetskih liga daće po jednog predstavnika, a premijerligaši po dva. Skupština bi u tom slučaju brojala 64 delegata. Postoje naznake da bi sistem glasanja u tom slučaju bio da se odluke donose natpolovičnom većinom. Naravno, nije isključena ni mogućnost da proces bude izvršen i sa važećim Statutom iz 2006. godine s obzirom na to da on nije suspendovan. To će vjerovatno biti definisano na sastanku u Beču, jer je to preduslov za nastavak narednih aktivnosti", kazao je izvor "Nezavisnih". (MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC