• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija čeka Mundijal, ali ovi momci počinju EURO: Sin Dejana Stankovića je vođa tima - "Želimo do finala!"

Autor Dragan Šutvić

Kadetska selekcija Srbije u utorak započinje nastup na turniru u Izraelu, gdje će imati teške rivale na svom putu.

 kadeti srbije igraju na evropskom prvenstvu  Izvor: MNPRESS

Dok čitava fudbalska javnost priželjkuje da gleda reprezentaciju Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem godine, i prije toga ćemo jednu srpsku selekciju imati prilike da gledamo na velikom takmičenju.

Kadetska reprezentacija Srbije ovog utorka startuje takmičenje na Evropskom prvenstvu za igrače do 17 godina, a generacija koju predvodi selektor Radovan Krivokapić ima jasan cilj - plasman u polufinale!

Možda će vas zanimati

Kadetska selekcija je doputovala u Izrael gdje je očekuje nastup u C grupi Evropskog prvenstva. Tamo će "orlićima" rivali biti Belgija, Turska i Španija.

Plasman među 16 najboljih selekcija obezbijedila je ekipa igrača rođenih 2005. goidne, a pred početak takmičenja i meč sa Belgijom (17. maj), svoje stavove iznijeli su i kapiten Aleksandar Stanković i Stefan Džodić.

"Imamo snove sa kojima smo došli ovdje. Želimo da prođemo grupu, da ostanemo u Izraelu što duže, da stignemo do finala. Lijepo je biti učesnik Evropskog prvenstva, ali moramo uvijek da imamo ambicije. I selektor nam stalno govori, poštujemo druge, ali gledamo prvo sebe. Vjerujemo u sebe", rekao je igrač Intera i sin legendarnog Dejana Stankovića, danas trenera Crvene zvezde.

Tu je još jedan sin poznatog bivšeg fudbalera. Nasljednik Nenada Džodića, Stefan, pun je motiva da se Srbija dokaže u Izraelu.

"Drago nam je da smo ovdje, jer kada se vidi koliko reprezentacija nije uspjelo da izbori plasman, sve dobija na značaju. Eliminisali smo Hrvatsku, Sloveniju… Dobre reprezentacije. Sada želimo da napravimo naredni korak. Imamo dobar timski duh, to je naša najveća snaga. Svi radimo jedni za druge, borimo se, niko ne odustaje. Imali smo tokom kvalifikacija nekoliko preokreta, uvijek smo vjerovali u sebe", rekao je vezista Monpeljea i prokomentarisao meč protiv Belgije:

Izvor: MN PRESS

"Jaka je grupa, ali igramo Evropsko prvenstvo. Ovdje je svako došao sa nekom ambicijom, naša je da prođemo grupu, izborimo se za nokaut fazu. Idemo od meča do meča, prvi je uvek najvažniji. Belgija i Španija su dobre selekcije, Tursku poznajemo jer smo bili zajedno u elitnoj rundi kvalifikacija u Sloveniji. Vjerujemo u sebe, nadamo se dobrim rezultatima."

I Aleksandar Stanković vjeruje u kvalitete Srbije.

"Ova generacija ima karakter, pokazali smo to tokom dva kruga kvalifikacija, kada je bilo najteže. Možda je onaj povratak u život protiv Slovenije najbolji pokazatelj da smo kao grupa najjači. Nismo se predavali, vjerovali smo u sebe i došli do rezultata kada je možda malo ko vjerovao. Timski duh je naša najveća snaga, a uvijek iskoči neki pojedinac iz dobrog kolektiva", istakao je Stanković.

Srbija poslije Belgije igra protiv Turske (20. maj), a onda i protiv Španije (23. maj).

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC