• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćini: Kritičari, gdje ste?

Roberto Manćini uzvratio je na kritike politike kupovine skupih igrača Mančester sitija.

 Manćini: Kritičari, gdje ste? Izvor: MONDO

Menadžer "građana" tvrdi da i drugi klubovi Premijer lige troše mnogo novca na pojačanja. Takođe, Italijan je dodao da Siti i dalje kreira tim dovođenjem mladih igrača.

Manćini smatra da je Mančester siti nepravedno obilježen kao trošadžija, koji je tek poslije ulaganja 300 miliona funti u igrački kadar došao na domak osvajanja trofeja, čekanog 35 godina (igraće u finalu FA kupa).

Mančester siti je "preko noći" postao najbogatiji klub na svijetu kada ga je prije dvije i po godine preuzeo šeik Mansur.

Ipak, Italijan tvrdi da i Mančester junajted, koga je gradski rival u subotu eliminisao u polufinalu FA kupa, i Čelsi takođe mnogo troše za pojačanja.

"Mnogo puta su me pitali oko trošenja para, ali mi nismo kupili Kristijana Ronalda i Lionela Mesija. Kupovali smo dobre, mlade igrače", podvukao je Manćini.

On je tokom prelaznog roka prošlog ljeta potrošio 125 miliona funti.

"Svi naši novi igrači moraju da se dokazuju, jer prvi put igraju u Premijer ligi. Ako ne griješim, čak i najboljima je bilo teško da se prilagode na ovdašnje uslove i imali su teške periode na početku, kao na primjer, Erik Kantona".

Od "najboljih 11" koje je Manćini izveo minule subote protiv Junajteda samo je golman Džo Hart u klubu duže od tri godine.

"Treneru je neophodno vrijeme, jer ne može za jednu sezonu da izgradi tim. Iz nedjelje u nedjelju mora da se napreduje", dodao je Manćini, koji je "građane" preuzeo krajem 2009.

"Sada smo mentalno jači jer smo pobijedili Junajted, koji je igrao u najjačem sastavu, izuzev Vejna Runija. Ali, mi smo bili bez Karlosa Teveza. Finale će nam biti teže, jer ćemo biti favoriti protiv Stouka. U 90 minuta svašta može da se dogodi, ali ako budemo igrali sa istim duhom, pobijedićemo", zaključio je Roberto Manćini.

(MONDO, foto AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC