• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Škoti divljali zbog pokvarenog video bima

Trideset škotskih navijača uhapšeno je u neredima uoči i za vreme finalne utakmice Kupa UEFA između Zenita i Glazgov Rendžersa.

 Škoti divljali zbog pokvarenog video bima Izvor: MONDO

Navijači Glazgov Rendžersa sukobili su se u sredu uveče sa odredom mančesterske policije za suzbijanje nereda, a sve zbog toga što se pokvario veliki video bim na Pikadili Gardenu!

Hiljade Škota nisu mogli da gledaju finalnu utakmicu Kupa UEFA u kojoj je njihov tim poražen od ruskog Zenita rezultatom 2:0.

Policija je saopštila da se većina navijača ponašala uljudno, ali da je "znatna manjina" reagovala ljutito i počela da zasipa video bim flašama i limenkama piva. Neki su gađali i policajce, dok su ih drugi samo provocirali, snimajući ih mobilnim telefonima.

Uhapšeno je 30 osoba, koje će biti optužene za posedovanje opasnih naprava, ozbiljne napade, posedovanje opojnih supstanci i krađu.

"Još neutvrđen broj osoba, uključujući pripadnike policije, povređen je dok su organi reda preuzimali kontrolu nad situacijom. Moramo da naglasimo da se velika većina navijača ponašala besprekorno i da je bilo očigledno da su došli u Mančester kako bi uživali u karnevalskoj atmosferi", saopštila je policija.

U odvojenom incidentu jedan ruski navijač uboden je nožem nedaleko od stadiona Siti of Mančester. On je prebačen u bolnicu sa povredama koje nisu opasne po život, a šest osoba uhapšeno je u vezi sa tim napadom.

Ulicama Mančestera u sredu je hodalo više od 100.000 Škota, koji su došli da budu svedoci prvog evropskog trofeja za tu zemlju u poslednjih 25 godina.

Smatra se da će grad, kada se sve sabere, profitirati 25 miliona funti na finalnom meču Kupa UEFA.

Zabeleženo je da su se pojedine pristalice Zenita u restoranima i kafićima bukvalno razbacivale novčanicama od po 20 funti, a njih četvorica izjavila su da će ih ceo aranžman koštati oko 2.000 funti po osobi.

Interesantno je da su fudbaleri Zenita imali malu nezgodu u noći uoči utakmice, kada se u njihovom hotelu oglasio protivpožarni alarm. Ispostavilo se da su ga uključili navijači Rendžersa...

Zenit je do prvog evropskog trofeja u klupskoj istoriji stigao pogocima Igora Denisova i Konstantina Zirijanova u drugom poluvremenu.

Fotogaleriju i snimke nereda možete pogledati na našoj internet stranici www.mtsmondo.com.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC