• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čolo doveo bisere, pa ih bacio drugima: Niste ni znali da ih je Atletiko kupio - a sad svi pričaju o njima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rafael Santos Bore i Diogo Žota su još dva primjera sjajnog skautinga Atletiko Madrida. Samo što nikad nisu zaigrali za ovaj klub!

 Santos-Bore-i-Zota-igrali-za-Atletiko Izvor: Profimedia

Jedan je dao gol koji je na kraju donio njegovom timu titulu u Ligi Evrope, a drugi čeka finale Lige šampiona da donese još jednu titulu prvaka Evrope Liverpulu. Obojica su napadači, ali nijedan nije "prošao" kod Dijega Simeonea!

U pitanju su Rafael Santos Bore i Diogo Žota. Njih dvojica su zajedno predstavljeni na "Visente Kalderonu" 2016. godine iako je Santos Bore stigao u klub godinu dana ranije iz Deportivo Kalija.

Ostavljen je još sezonu u Kolumbiji, pa je onda poslije zvaničnog predstavljanja ostao u Španiji gdje je godinu dana sa prilično malo uspjeha igrao za Viljareal. Potom je rješeno da nije spreman za Evropu pa je prodat River Plejtu gdje je odigrao sljedeće četiri godine. Sada se vratio u Evropu i ove sezone je dao osam golova u Bundesligi, ali mnogo bitniji je njegov učinak u Ligi Evrope.

Osim što je na sjajnu asistenciju Filipa Kostića izjednačio na 1:1 u finalu protiv Rendžersa on je i u polufinalu dao gol Vest Hemu, a uz to je pogodio posljednji šut u penal-seriji!

Što se tiče Dioga Žote on je poslije dvije odlične sezone u Pakoš Fereiri prešao u Atletiko 2016. godine i poput Santos Borea nije odigrao ni minut za klub. Odmah je proslijeđen Portu gdje je na 27 mečeva dao 8 golova, ali probio se u Vulvsima.

Sada stabilni premijerligaš ga je pozajmio 2017. godine i on je u Čempionšipu na 44 meča dao 17 golova. Odmah je kupljen, a odatle je dvije godine kasnije otišao u Liverpul gdje je postao džoker Jirgena Klopa i jedan od igrača za koje se očekuje da polako mijenjaju Salaha, Firmina i Manea koji su već prešli tridesetu.

U Atletiku ni jedan ni drugi nisu imali mjesta, a za to je najviše "kriv" Antoan Grizman: Tada je igrao u top formi, a pored njega su u timu bili Anhel Korea, Fernando Tores, Kevin Gameiro ali i Lusijano Vijeto koji je stigao kao veliko pojačanje iz Viljareala, ali je poslije Atletika potpuno pao.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC