• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katanac - nekada Roberto Karlos, eto i Zvezdin đak, sad gašenje kluba: Trebalo je da budu velikan, a postali amateri!

Autor Dušan Ninković

Kamerunac Eto je imao platu od preko 20 miliona evra, Roberto Karlos najveća zvijezda, a za Vilijana je plaćeno preko 35 miliona. Klub sada ne može da igra ni treću ligu!

 Anzi-Mahackala-se-gasi Izvor: Profimedia

Kakav je to samo projekat trebalo da bude...

Na klupi legendarni Gus Hidink, iza scene ruski milioni, a na terenu sve same zvijezde svjetskog fudbala. Prošli su kroz Mahačkalu igrači poput Robarta Karlosa, Samjuela Etoa, Vilijana, Lasa Dijare, Balaša Džudžaka... Prošli, a pitanje je ko će im prepoznati tragove.

Dagestanski milijarder Sulejman Kerimov želio je prije nešto više od decenije da stvori evropski supertim u ruskoj provinciji, a to će ostati samo san prebogatog fudbalskog fanatika. Projekat je propao poslije nekoliko godina zbog finansijskih problema prvog čovjeka kluba, a pored stranaca koji su napustili Mahačkalu u tom gradu nisu željeli da se zadržavaju ni ruski fudbaleri.

Tako su stvari pokupili Jurij Žirkov, Oleg Šatov, Igor Denisov, Aleksandar Kokorin, Fjodor Smolov i ostala dosta zvučna imena tamošnjeg fudbala.

Nekoliko godina kasnije, vrijeme je za novi bolni udarac Anžiju. Klub koji se posljednje tri sezone takmičio u trećem rangu ruskog fudbala blizu je gašenja! Čak i da ga izbjegne, pitanje je kakva je budućnost ovog tima, jer Anži iz Mahačkale nije uspio da obezbedi licencu za igranje trećeligaškog fudbala naredne sezone.

Praktično, to znači da se klub seli u amaterski rang takmičenja od naredne sezone i pitanje je da li će se ikada više vratiti na nivo na kojem je bio prije nekoliko sezona. Megalomanski projekat u kojem su važnu ulogu imali i fudbaleri sa naših prostora propao je za samo nekoliko sezona, iako je svojevremeno igrao i nokaut fazu Lige Evrope...

Za Anži su svojevremeno igrali i srpski fudbaleri, a među njima su najpoznatiji bivši fudbaler Crvene zvezde Stevo Glogovac, robusni napadač Predrag Ranđelović i defanzivac Darko Lazić, Zvezdin učenik koji trenutno igra za Sarajevo.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC