• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit - Igraju baraž za Mundijal i proglasili državni praznik!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Vlada Perua je odlučila da ponedjeljak 13. jun bude neradni dan.

 Državni praznik u Peruu za meč baraža za Mundijal Izvor: Profimedia

Srbija se prije gotovo sedam mjeseci plasirala na Svjetsko prvenstvo i svi nestrpljivo očekuju početak turnira u Kataru. Ali još uvek se čekaju dve selekcije koje će naredne sedmice obezbijediti mjesto na završnom turniru.

Jedna od tih ekipa mogla bi da bude selekcija Perua i u toj zemlji su odlučili da proglase državni praznik na dan odlučujuće utakmice!

Vlada Perua objavila je da će ponedjeljak 13. jun u toj zemlji biti neradan dan za sve javne službe i zaposlene u javnom sektoru. Razlog je činjenica da će tog dana (20.00 časova) Peru igrati u Kataru odlučujući meč protiv Australije u borbi za mjesto na Mundijalu.

Radi se o interkontinentalnim kvalifikacijama, a kako se igra samo jedna utakmica, peruanska vlada želi da ovim potezom oživi nacionalni duh i omogući svim Peruancima da u društvu mogu da gledaju meč.

Po tamošnjem lokalnom vremenu, meč se igra u 13.00 časova, a iz privredne komore Perua navode da bi ovakva odluka mogla loše da utiče na ekonomiju države koja je ionako u velikoj krizi.

"Ne slažem se. Mi smo optimistična vlada i smatramo da će pobjeda Perua i odlazak na Svjetsko prvenstvo reaktivirati ekonomiju zemlje i podići duh nacije. Vidimo ovo kao priliku za jačanje nacionalnog identiteta i zajedništva", poručio je ministar kulture Perua Alehandro Salas.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC