• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal u Hrvatskoj - slavlje fudbalera uz Tompsona: Snimak prekinut, ali su svi prepoznali o čemu se radi (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Fudbaleri novog hrvatskog drugoligaša opuštali su se nakon velike pobjede i proslavljali plasman u viši rang, a onda se sa zvučnika začula pjesma Marka Perkovića Tompsona!

 Hrvatski-klub-slavi-pesmom-koja-poziva-na-ubijanje-Srba Izvor: Facebook/HNK Vukovar 1991 - službena stranica/printscreen

Fudbalski klub Vukovar 1991 obezbijedio je plasman u drugi rang hrvatskog fudbala, a proslava koju su organizovali na putu kući sa baraž meča izazvala je mnogo pažnje u regionu. Fudbaleri ovog kluba proslavljali su veliki rezultat i pobjedu protiv mladosti iz Ždralova (2:0), ali im se tokom slavlja "potkrala" i numera proustaškog muzičara Marka Perkovića Tompsona!

Istina, autor snimka prekinuo je snimanje nakon uvodnih taktova pesme "Bojna Čavoglave", u kojoj se pjeva o ubijanju Srba na teritoriji današnje Hrvatske, ali i u Srbiji!

Iako je snimak prekinut čim je ova pjesma krenula sa zvučnika, vremena je bilo dovoljno da je prepoznaju navijači Vukovara, ali i svi oni koji su pogledali sporni snimak. Samo nekoliko tonova jasno su otkrili da je riječ o Tompsonovoj pjesmi, koja nije nikakva novost u hrvatskom sportu.

Dešavalo se i ranije da sportisti iz Hrvatske uz numere ovog pjevača, pa čak i njegovo prisustvo na proslavama, obilježavaju velike uspjehe. Tako je Marko Perković bio gost fudbalskog tima nakon Mundijala u Rusiji gdje su Hrvati poraženi u finalu, a njegovo prisustvo nije predstavljeno kao nešto skandalozno. Čak je i selektor Dalić prokomentarisao da su pitanja o Perkoviću samo provokacija...

Samo jedan od dijelova ove pjesme su stihovi "Čujte srpski dobrovoljci, bando, četnici, stići će vas naša ruka i u Srbiji", vjerovatno najpoznatiji kada je u pitanju hrvatski nacionalizam.

Na samom kraju snimka čuje se početak Tompsonove pjesme, a zatim se snimanje prekida:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC