• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri potpisa na Grbavici: Dva fudbalera produžila saradnju, stiglo i pojačanje

Autor Haris Krhalić

Stjepan Vego novi je fudbaler Željezničara.

 Stjepan Vego potpisa za Željezničar Izvor: Promo/FK Željezničar/Adem Ćatić

Nakon dolaska najboljeg strijelca Prve lige FBiH Dženana Haračića, Željezničar je danas ozvančio transfer još jednog fudbalera GOŠK-a.

Bivši igrač Celja, Inter Zaprešića, Stjepan Vego, novi je fudbaler ovog sarajevskog kluba.

Stjepan Vego rođen je 9. jula 1997. godine u njemačkom Hamburgu. Prošao je omladinske selekcije nekoliko klubova u Njemačkoj. U seniorskom fudbalu nosio je dresove GOŠK-a, Intera iz Zaprešića, Celja, Hrvatskog Dragovoljca, a proteklu polusezonu igrao je za već pomenuti GOŠK.

"Hvala svima što ste me lijepo primili, do sada je sve super, očekujem danas prvi trening. Bio sam pola godine u GOŠK-u, deset utakmica i šest asistencija, mislim da sam se dobro spremio. Zahvalio bih se GOŠK-u na svemu. Jedva čekam večeras prvi trening da se dokazujem treneru i navijačima. Već sam pričao s Haračićem nekoliko puta, dobro se slažemo, znam i Galića, igrali smo u Interu zajedno, mislim da ću se lako privići. Nema ljepšeg osjećaja igrati pred punim stadionom na Grbavici, jedva čekam prvu utakmicu", rekao je Vego nakon potpisa.

Vego igra na poziciji lijevog beka. 

Pored ovoga, Željezničar je danas produžio saradnju sa još dva igrača. Prvi fudbaler koji je potpisao novi ugovor je Nedim Mekić. 

"Produžili smo ugovor na obostrano zadovoljstvo, nisam se dvoumio, kući sam i lijepo mi je, a novi ugovor i broj odigranih utakmica u prošloj sezoni pokazuje mi da je struka zadovoljna sa mnom. Znam da mogu još više, krenuli smo s jakim pripremama i nadam se da ću se ja, kao i cijela ekipa, dobro pripremiti i da ćemo našim navijačima donijeti više radosti", rekao je Mekić.

Osim Mekića novi ugovor je potpisao i mladi defanzivac "plavih", Amar Drina, koji je potpisao na tri godine.

Amar Drina je rođen 30. maja 2002. godine u Sarajevu, a igrao je za skoro sve omladinske selekcije tima sa Grbavice. U prošloj sezoni odigrao je 16 utakmica za Željezničar.

"Drago mi je što sam produžio ugovor, Željino sam dijete i sigurno da je velika stvar za mene biti dio najvećeg kluba u državi. Trudit ću se da pružam što bolje partije i da se na taj način odužim navijačima koji su tu uvijek uz nas", rekao je Drina.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC