• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Donešena odluka: Sloboda i Famos u Prvoj ligi RS! Od iduće sezone baraž za ulazak u Premijer ligu BiH

Autor Haris Krhalić

Poznati svi učesnici naredne sezone Prve lige RS! Riješeno je i pitanje ulaska u Premijer ligu BiH ukoliko šampion Prve lige RS ne dobije licencu.

 Prva liga RS učesnici Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Republike Srpske je danas usvojio listu klubova koji če naredno sezone igrati u Prvoj ligi RS. 

Od ranije je poznato kako je prvoligaško takmičenje prošireno na 18 klubova, a sa proširenjem će u Prvu ligu ući prvak Druge lige RS grupa "Zapad" - ekipa Laktaša, zatim drugoplasirana ekipa Slobode iz Mrkonjić Grada te drugoplasirana ekipa "Famos" iz grupe "Istok". Takođe, u Prvoj ligi će ostati Podrinje iz Janje.

Pored ovoga, Fudbalski savez RS je donio i odluku kojom će riješiti i sve dileme oko ulaska u Premijer ligi BiH u slučaju da šampion Prve lige RS ne dobije licencu ili odustane od takmičenja. Naime, u slučaju da se ponovi situacija kao ove godine za ulazak u elitni rang bh. fudbala igraće se baraža između drugoplasirane ekipe iz Prve lige RS te ekipe iz FS RS koja ispada iz PL BiH. 

Ukoliko se, kao ove sezone, dogodi da dvije ekipe ispadaju, onda će bolje plasirana ekipa Premijer lige igrati protiv drugoplasirane ekipe Prve lige.

Od naredne sezone u Prvoj ligi RS igrati Zvijezda 09, Slavija, Laktaši, Sloboda MG, Sloboda NG, Željezničar Sport Tim, Famos, Podrinje, Alfa Modriča, Drina Zvornik, Tekstilac, Kozara, Radnik, Rudar, Sutjeska, Omarska, Ljubić i Krupa.

Podsjećamo, nova sezona kreće 6. avgusta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC