• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raspada se jedna od liga sa prostora bivše Jugoslavije? Potpuno rasulo - klubovi istupaju, nadaju se pomoći UEFA!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbalska liga Sjeverne Makedonije naredne sezone mogla bi da broji manje timova nego do sada, ali ne zbog promjene formata takmičenja, već nedostatka novčanih sredstava za takmičenje.

 Raspada se liga Sjeverne Makedonije Izvor: YouTube/Macedonian Football League/Printscreen

Nevjerovatne vijesti iz regiona! Fudbalska liga Sjeverne Makedonije mogla bi naredne sezone da broji manje od 12, ali ne usljed promjene sistema takmičenja, već zbog odustajanja klubova!

Da se polako "raspada" Prva liga Sjeverne Makedonije pokazalo je istupanje Renove usljed finansijskih problema, a sada je još jedan klub blizu da uradi isto!

Možda će vas zanimati

Kako javljaju makedonski mediji, teška finansijska situacija natjerala je klubove da razmišljaju o odustajanju od takmičenja. Tu odluku je FK Renova već donio i oni su istupili iz takmičenja.

Renova je prošle sezone završila na petom mjestu na tabeli, ali im to nije nimalo pomoglo da riješe svoje probleme. Sada se u medijima pominje da bi i Akademija Pandev mogla da učini isto.

Kako navodi portal "Ekipa", klub koji je osnovao legendarni Goran Pandev takođe se suočava sa finansijskim problemima i trenutno razmatraju da pođu putem Renove, jer su ih nekolicina igrača već napustila usljed nedostatka novca.

Ipak, ostaje da se vidi da li će to uraditi, jer Akademija Pandev 7. i 14. jula igra u Konferencijskoj ligi protiv poljske Lehije iz Gdanjska. U klubu se nadaju da bi finansijska pomoć od UEFA takmičenja mogla da im olakša situaciju.

Već je donijeta odluka da Gostivar bude primljen u Prvu ligu "preko reda" kako bi zamijenili Renovu, ali nije poznato šta bi se desilo i da li bi bilo dovoljno vremena za nešto slično ukoliko i Akademija Pandev istupi.

Inače, makedonski mediji procjenjuju da je tamošnjim klubovima za nastup u jednoj sezoni Prve lige potrebno oko 700.000 evra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC