• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bio je najveći engleski talenat, a sad je završio karijeru! Sa samo 30 rekao dosta, a šta je samo radio Barsi!

Autor Milutin Vujičić

Poznati engleski fudbaler Džek Vilšir je zvanično završio karijeru.

 Dzek-Vilsir-zavrsio-karijeru-sa-30-godina Izvor: Profimedia

Poznati fudbaler Džek Vilšir zvanično je ostavio fudbal sa samo 30 godina. Kada se pojavio na velikoj sceni kao tinejdžer još sada davne 2008. godine, djelovao je moćno, mediji u Engleskoj su ga s pravom proglasili za najvećeg talenta na Ostrvu, međutim nije uspio da "odbrani" taj nadimak.

Oduševio je planetu kada je na meču Arsenala i Barselone uspio da privuče više pažnje od Mesija, Inijeste ili Ćavija, ali nažalost povrede su ga koštale bolje karijere.

Samo u svojoj prvoj pravoj sezoni u fudbalu (2010/21) uspio je da odigra više od 30 utakmica u Premijer ligi, a onda su došli problemi. Preskočio je čitavu godinu i nikada više nije bio onaj stari. Mučio se godinama, pokušavao da osvježi karijeru odlascima u Bornmut i Vest Hem, ali sve je bilo uzalud.

Posljednji pokušaj da se vrati fudbalu imao je prethodne sezone kada je otišao u danski AGF, za koji je odigrao 14 utakmica, ali je shvatio da je to više mučenje za njega nego što je zadovoljstvo.

"Ovo je bilo nevjerovatno putovanje sa mnogo nevjerovatnih momenata i privilegovan sam zbog svega što sam iskusio tokom karijere. Od dječaka koji je šutirao loptu u bašti, do kapitenske trake Arsenala i igranja na Svjetskom prvenstvu za moju zemlju. Živio sam san...", napisao je između ostalog Džek Vilšir u svom oproštaju od fudbala.

Tokom karijere koju su "prošarale" povrede odigrao je 322 utakmice za Arsenal i Englesku i na njima je postigao 20 golova, ali će se ovaj meč protiv Barselone u Ligi šampiona zauvijek pamtiti.

Džek Vilšir uništava Barselonu
Izvor: YouTube/ArsenalVideosHD

 (MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC