• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nekadašnji "borčevac" u Prvoj ligi Srbije: Novajlija doveo bivšeg napadača crveno-bijelih i crveno-plavih iz Banjaluke!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čovek koji je prvo namučio Zvezdu, a zatim potpisao za nju, naredne sezone će igrati u drugom rangu srpskog fudbala.

 Srdjan-Vujaklija-potpisao-za-Novi-Sad Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Još jedan bivši napadač Crvene zvezde i Borca iz Banjaluke naredne sezone će igrati u Prvoj ligi Srbije! Nakon što su u redove Grafičara stigli iskusni Filip Kasalica i Andrija Kaluđerović, angažman u drugom rangu srpskog fudbala pronašao je i Srđan Vujaklija.

Rođeni Novosađanin koji je pažnju na sebe skrenuo igrama u Borcu iz Čačka naredne sezone će nositi dres kluba iz svog grada. Vujaklija je najveće ljetnje pojačanje RFK Novi Sad, tima koji je nakon fuzije sa Proleterom dobio priliku da igra Prvu ligu Srbije.

Srđan Vujaklija je ponikao u Veterniku, a baš za Novi Sad je igrao četiri sezone na početku svoje karijere. Uslijedili su Spartak iz Subotice, Hajduk Kula, Banat iz Zrenjanina i Al Šabab, prije nego što je u Borcu počeo da igra fantastično. Pod komandom Nenada Lalatovića u roku od samo nekoliko nedjelja tri puta je dao gol Zvezdi u Beogradu, uz još dvije asistencije na ta dva meča.

Prvo je bio dvostruki strijelac u ligaškom porazu (4:2), a zatim je dva puta asistirao i pogodio na meču u Kupu Srbije, kada su Čačani deklasirali crveno-bijele (5:1). Golove na prvom meču proslavio je sviranjem violine, a nakon opaske Miodraga Božovića da će njegovi igrači "svirati kontrabas", Vujaklija je i naredni gol proslavio na isti način.

Ubrzo je i prešao u Crvenu zvezdu, gdje se zadržao samo šest mjeseci. Uslijedili su Ordabasi i Gvangžu, zatim novosadski Proleter, Borac iz Banjaluke i nove epizode u inostranstvu, grčka Doksa i RoPS u Finskoj. Sada je vrijeme za još jednu epizodu u srpskom fudbalu, u gradu u kojem je i napravio prve fudbalske poruke.

Pored njega, novi član Prve lige Srbije doveo je još šestoricu fudbalera. Novi članovi tima su Vladan Elesin (Loznica), Božidar Blagojević (Tekstilac Odžaci), Nikola Tričković (Timok), Vladan Milosavljev (Inđija), Strahinja Karišić (Bačka Palanka) i Nemanja Ilić (Mladost GAT).

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC