• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VOJVODINA: Došao je i taj dan

U Vojvodini jedva čekaju početak finala kupa protiv Partizana. Milinković: "I preko granica svojih moći". Trener "lala" ima u glavi i ko će da šutira eventualne penale.

 VOJVODINA: Došao je i taj dan Izvor: MONDO

"Došao je i taj dan", kažu u taboru Vojvodine pred finale Kupa Srbije sa Partizanom u srijedu na stadionu Crvene zvezde od 20.15 časova.

Novi Sad i svi oni kojima je Vojvodina u srcu već danima su na nogama. "Lale" bi da u petom pokušaju konačno podignu trofej namijenjen pobjedniku nacionalnog kupa.

Optimizam je utoliko veći ako se zna da je Vojvodina dobila tri uzastopna meča protiv Partizana. Dva u ovoj prvenstvenoj sezoni i prošle godine u polufinalu Kupa.

Da li to Vojvodina može da ponovi i treći put ove sezone? Odgovor ćemo dobiti u srijedu kasno uveče. U taboru Vojvodine, međutim, ističu da su na dve prvenstvene pobjede nad crno-bijelima u ovoj sezoni već zaboravili.

"To je ostalo za nama, svaka nova utakmica je priča za sebe... Imamo veliku želju da odigramo jedan veliki meč, treba da idemo i preko granica svojih moći", rekao je trener Vojvodine Zoran Milinković na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Isto kaže i supertalentovani Slobodan Medojević.

"Bez obzira na to što smo ih dobili dva puta u prvenstvu, niko u Vojvodini i ne pomišlja da će nam biti lako i treći put. Te dve utakmice, za nas, kao da se nisu ni desile. Partizan je sada mnogo oprezniji i moramo da budemo još bolji nego u prethodna dva duela da ostvarimo dobar rezultat", kaže Medojević.

Milinković nema nijednu brigu pred finale. Svi mogu da igraju. A zna i ko će da šutira penale ako poslije 90 minuta i poslije produžetaka bude neriješeno.

"Momci su orni i zdravi za veliki meč", kaže Milinković i dodaje: "Da, znam ko će da šutira penale".

"Partizan je mnogo kvalitetna ekipa, igrao je Ligu šampiona, korača ka novoj tituli... Međutim, sve to može da bude motiv i velika želja da ova generacija Vojvodine napravi nešto što nekome nikome u istoriji nije uspjelo. Igrači moraju da stišaju emocije, moraju da budu skoncetrisani na ono što treba da urade u meču. I... neka pobijedi bolji", rekao je Milinković.

Milinković, koji je fudbal, kao igrač, učio i u Partizanu, u srijedu će imati vjerovatno najznačajniji meč u dosadašnjoj trenerskoj karijeri.

"Osvajao sam trofeje kao igrač i lično se radujem ovoj utakmici", kaže on.

Medojević ističe da svi u taboru Vojvodine maksimalno respektuju Partizan.

"Došao je i taj dan. Sigurno je da će biti teška i neizvjesna utakmica, koja će se bitno razlikovati od svih prethodnih. Partizan je skup odličnih pojedinaca, igrao je Ligu šampiona. Ipak, mislim da smo iskusniji za prošlu godinu kada smo u finalu Kupa naivno izgubili od Crvene zvezde (0:3). Samo da budemo pametni, mirni, da pokažemo veliku borbenost i da imamo veliku dozu hrabrosti", rekao je Medojević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC