• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za engleske velikane, razočarao i batalio fudbal: Sada zarađuje milione, a nekad je to mogao samo da sanja!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prije šest godina je prijevremeno prekinuo karijeru i sada mu je jasno da je napravio dobar potez.

 Dekster Blekstok obogatio se u farmaceutskoj industriji Izvor: Profimedia

Dekster Blekstok nije bio pretjerano poznat fudbaler. Rođen je u Oksfordu, ali ima državljanstvo Antigve i Barbude. Kao klinac je počeo da igra fudbal u rodnoj Engleskoj i tokom 15 godina karijere je igrao za brojne velikane tamošnjeg fudbala.

Ipak, nakon što se sa 30 godina razočarao u fudbal, riješio je da prije vremena prekine karijeru, a danas je sa 36 godina postao milioner u drugoj sferi!

Možda će vas zanimati

Blekstok ima 36 godina. Nekada je nosio dresove Sautemptona, Lidsa, KPR-a, Derbija, a u nekoliko navrata i dvostrukog evropskog prvaka Notingem Foresta. Istina, u vrijeme kada je on igrao za te klubove, oni su nastupali u drugoj ili trećoj ligi engleskog fudbala.

Tokom karijere, Dekster nije zaradio previše novca. Prije šest godina, imao je u Roteramu još dvije godine ugovora i sigurnih prihoda. Ali Blekstok je riješio da je dosta bilo igranja fudbala i okončao je karijeru.

Ušao je u posao s nekretninama i već tu uspio da zaradi ogroman novac. Zaradio je dovoljno da može da nastavi sa novim ulaganjima, a okrenuo se farmaciji. Sada je direktor uspješne firme "MediConnect" i na računu ima milione funti. Takav novac je kao igrač mogao samo da sanja.

Deksterova firma ima ekskluzivan ugovor s afričkim zemljama i kroz te poslove "okreće" milione. "MediConnect" reguliše probleme koji nastaju pretjeranim podizanjem lijekova na recepte i nudi mogućnost preraspodjele tih resursa. Njegova firma garantuje bolju iskorišćenost skupih lijekova i tako lokalnim ministarstvima zdravstva štedi značajan novac.

"Imao sam još dvije godine ugoovra u Roteramu kad sam odlučio da završim karijeru. Počeo sam da ulažem u nekretnine i farmaceutsku industriju još kao igrač, pa sam dobro znao šta ću da radim poslije karijere. U fudbalu nisam zarađivao loše, više nego prosječan čovjek, al kad pogledam na račun u banci, jasno mi je da sam napravio ispravnu odluku", rekao je Blekstok.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC