• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SP 2018: Glasaću, ali da postanem vitez!

Nekadašnji predsjednik FA Engleske objavio šta su mu pojedini članovi Izvršnog odbora FIFA tražili uoči glasanja za domaćina Mundijala.

 SP 2018: Glasaću, ali da postanem vitez! Izvor: MONDO

Lord Trisman u utorak je optužio četvoricu funkcionera FIFA da su u zamjenu za glas Engleskoj tražili novac i razne druge usluge.

Englezi su sa samo dva glasa ispali u prvom krugu glasanja za domaćina Svjetskog prvenstva 2018. godine, a organizaciju dobila Rusija.

Trisman, koji je u vreme izborne kampanje bio prvi čovjek engleske Fudbalske asocijacije, izdvojio je Nikolasa Leoza (Paragvaj), Džeka Vornera (Trinidad i Tobago), Rikarda Teišeiru (Brazil) i Voravija Makudija (Tajland).

Najnevjerovatnija optužba otišla je na adresu Leoza, koji je u zamjenu za glas tražio od Trismana da mu izdejstvuje zvanje viteza!?

Vorner je, navodno, tražio dva i po miliona funti za izgradnju obrazovnog centra na Trinidadu, kao i 500.000 funti da bi zemljotresom pogođenom Haitiju kupio prava na TV prenose sa Mundijala u Južnoj Africi.

Pritom je tražio da sva tri miliona funti budu uplaćena na njegov račun...

"Kada se budemo vidjeli, reći češ mi šta možeš da učiniš za mene", navodno je Trismanu rekao Rikardo Teišeira.

"To su samo neki od prijedloga upućenih meni lično, nekada i u prisustvu drugih osoba, koje smatram neetičkim i neprikladnim od strane članova Izvršnog komiteta FIFA", dodao je Lord Trisman u obraćanju članovima Komiteta za kulturu, medije i sport Donjeg doma britanskog parlamenta.

Na pitanje zbog čega se nije ranije oglasio, Trisman je odgovorio da je procijenio kako bi to ugrozilo kandidaturu Engleske i da sada shvata da je pogriješio.

Predsjednik pomenutog Komiteta, Džon Vitingdejl, najavio je da će od predsjednika FIFA Sepa Blatera tražiti da hitno pokrene istragu.

Nigerijac Amos Adamu i Rejnald Temari sa Tahitija su zbog optužbi za korupciju suspendovani uoči glasanja za domaćine SP 2018. i 2022, a britanski "Sandej Tajms" dostavio je Komitetu za kulturu, medije i sport dokaze da su afrički delegati Isa Hajatu i Žak Anuma od Katara dobili po 1,5 miliona dolara.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC