• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda raskinula sa strancem - odigrao 8 mečeva i osvojio 4 trofeja: Otišao je poslije 200 minuta

Autor Haris Krhalić

Crvena zvezda je saopštila da je raskinula ugovor sa Akselom Bakajokom.

 Aksel Bakajoko napušta Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Nastavljaju se promjene u igračkom kadru Crvene zvezde. Dok navijači čekaju dolaske Aleksandra Pešića, Nemanje Milunovića i Stefana Mitrovića, aktuelni šampion Srbije rastao se sa fudbalerom koji u Beogradu nije opravdao očekivanja. Iz kluba je otišao Aksel Bakajoko (24).

Krilni fudbaler koji je stigao iz milanskog Intera proveo je u Crvenoj zvezdi godinu i po dana, a za to vrijeme je nastupio na samo osam mečeva. Iako njegov trag u klubu nije dubok, ostaće zapisano da je učestvovao u osvajanju dvije duple krune, pa Srbiju napušta sa četiri osvojena trofeja!

Kao fudbaler Zvezde Bakajoko je nastupio na pet mečeva Superlige, a po jednom u Kupu Srbije, Ligi Evrope i kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ukupno je tek 201 minut, bez gola ili asistencije, a ostaće zabilježeno i da je na polovini prethodne sezone odbio dogovorenu pozajmicu u Novi Pazar.

Pogledajte neke od detalja iz Bakajokove karijere u Beogradu:

I pored toga što je imao želju da se nametne Dejanu Stankoviću, to nije uspio ni nakon nedavno završenih ljetnjih priprema pa je izostao sa spiska licenciranih za Superligu. Nekadašnji omladinac Intera je igrao na krilnim pozicijama, isprobavan i kao bek u nekim varijantama, ali konkurencija u timu mu nije dozvolila da se izbori za mjesto u startnoj postavi.

Tako će francuski fudbaler poreklom iz Obale Slonovače nakon milanskog Intera za koji je debitovao, pa Sošoa i Sent Galena u kojima je bio na pozajmici, morati da pronađe novi angažman. Za sada se ne zna gdje će Bakajoko nastaviti karijeru nakon što je sporazumno raskinuo ugovor sa Zvezdom.

Ovaj raskid saradnje šampiona Srbije i fudbalera koji je godinama bio u mlađim kategorijama Intera Zvezdi znači i zbog broja stranaca. Sada su od inostranih fudbalera u klubu ostali Seku Sanogo, Kings Kangva, Ibrahim Mustafa, Osman Bukari i Ohi Omoižuanfo.

Podsjećamo, dvojna državljanstva imaju Milan Borjan, Aleksandar Dragović, Mirko Ivanić i Rišairo Živković, a srpske pasoše nedavno su dobili Gelor Kanga i El Fardu Ben. Ne treba zaboraviti ni Filipa Falka, koji se vodi kao stranac, ali Crvena zvezda na njega ne računa u narednoj sezoni.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC