• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Čičarito novi Mesi?

Sve su učestalije diskusije oko toga da li Havijer Čičarito Ernandez može da bude dobar kao Leo Mesi ili bolji od njega jednog dana.

 Da li je Čičarito novi Mesi? Izvor: MONDO

Kako se sezona 2010/11 bliži kraju, tako mladi Meksikanac iz Mančester junajteda, Havijer "Čičarito" Ernandez ostavlja sve jači i jači utisak na ljubitelje fudbala širom svijeta.

Golovi, asistencije, potezi, uživanje u fudbalu.

Iako je, realno, Čičarito i dalje daleko od nivoa na kojem igra najbolji fudbaler današnjice Leo Mesi, već su počele globalne debate na temu: Može li vunderkind iz Junajteda da dostigne i nadvisi gol mašinu iz Barselone?

Legendarni Pele misli da može.

"Nema sumnje oko toga da je Ernandez igrač koji mnogo obećava. Odličan je, vidio sam preko televizije mnoge njegove fantastične poteze, on je nevjerovatan fudbaler", nije birao reči Pele, kojima je hvalio 22-godišnjeg omalenog Meksikanca.

"Mogao bi da bude naredni Mesi, jer ima veliki talenat, on je veliko iznenađenje za svijet fudbala, kao što je to nekada bio Ugo Sančez. Ernandez takođe postiže veliki broj golova...", uporedio je Pele zvijezdu Junajteda sa nekada velikim fudbalerom Reala iz Madrida, Sančezom.

Pele se slaže da Mesi i Ernandez nisu isti tip igrača, da ne igraju na istoj poziciji, da imaju drugačiji stil igre, ali ne vidi zbog čega oni ne bi bili upoređivani, pitajući se zar bi trebalo diskutovati samo o igračima koji igraju isto, trče isto, driblaju isto.

Šta onda tu ima i da se diskutuje?

"Trebalo bi sačekati malo, jer još ne znamo kako će igrati za reprezentaciju Meksika", uzdržan je Pele, koji kada priča o Mesiju, uglavnom ističe taj vidljiv pad u kvalitetu kada se posmatraju utakmice za Barselonu i reprezentaciju Argentine.

"Postoji velika razlika između Mesija u Barseloni i Mesija u Argentini. Kada igra za 'Selesion', on nije isti igrač", podvukao je Pele, koji je tako odapeo prvu otrovnu strijelicu na polju starog rivalstva između Brazila i Argentine.

A, uskoro nas očekuje Kopa Amerika u julu, kada bi mogle da se sudare dvije velesile u fudbalu.

Prije toga, svijet će na djelu gledati okršaj Mesija i Ernandeza, kada 28. maja na Vembliju bude odigrano finale Lige šampiona između Barselone i Mančester junajteda.

Čičarito je prošlog ljeta prešao u Junajted iz Gvadalahare, za koju je igrao od 2006. godine i za koju je postigao 29 golova na 80 utakmica. U prvoj sezoni na Ostrvu, mimo svih prognoza, brzo se prilagodio, izborio za mjesto startera uz Vejna Runija u napadu i postigao do danas 20 golova na 42 utakmice.

Trenutno, brojke Lea Mesija (23) impresivnije su ne samo od Čičaritovih, već i u poređenju sa svim ostalim fudbalerima današnjice, a jedini koji je majstoru fudbala iz Barselone blizu, to je Kristijano Ronaldo iz Reala. Mesi je od 2004. godine u Barseloni i do danas postigao je 179 golova na 267 utakmica.

Posmatrajući ovu sezonu, on uveliko ima "sulud" prosjek od skoro gola po utakmici. Postigao je 52 gola, na 53 utakmice, uz 24 asistencije.

Prošle sezone zaustavio se na 47 golova na 53 utakmice...

U anketi na našem web portalu www.mondo.rs možete iznijeti svoje mišljenje na ovu temu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC