• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalibor Teinović za MONDO: Sanjam Borac, ali....

Bivši fudbaler banjalučkog Borca Dalibor Teinović za MONDO govori o karijeri u Sloveniji, Borcu, kvalitetu Slovenačke lige, ambicijama...

 Dalibor Teinović za MONDO: Sanjam Borac, ali.... Izvor: MONDO

Dalibor Teinović već skoro čitavu deceniju je u Sloveniji sa šestomjesečnom epizodom u Izraelu. Poslije Borca sa kojim je 2001. godine osvojio titulu šampiona RS odlazi u Sloveniju, tačnije u ekipu Šmartno.

Nastupao je dvije sezone za Maribor, sa kojim je osvojio titulu i Kup Slovenije, a potom je proveo šest mjeseci u Hapoelu. Vraća se u Primorje, a već dvije sezone je u Domžalama gdje je i kapiten tima. Ove sezone njegova ekipa je na drugom mjestu iza naprikosnovenog Maribora.

"Kad se uzme u obzir da je sedam naših standardnih igrača pola sezone provelo van terena zbog raznoraznih povreda po meni je sezona i vise nego uspješna. Još nije kraj , ali ako se do sada može suditi i više je nego uspješna, a do kraja sezone smo u igri za oba trofeja“, rekao je na početku razgovora za MONDO Teinović, koji je rođen 1977. godine u Kotor Varošu gdje je i počeo karijeru u ekipi Mladosti.


Njegov tim izborio je plasman u finale Kupa Slovenije gdje ih 25. maja očekuje finalni meč sa liderom šampionata Mariborom.

"Očekivanja u finalu su pozitivna u cijeloj ekipi, još nam je u glavi prošlogodišnje finale sa istom ekipom, koju smo izgubili bukvalno u zadnjoj sekundi drugog produžetka. Očekujem zanimljivo i neizvjesno finale i vjerujem da možemo do jedinog domaćeg trofeja,koji nam nedostaje“, optimista je kapiten Domžala, koji je bukvalno produžena ruka trenera Darka Birjukova.

Teinović je kapiten tima u pravom smislu te riječi. Na terenu daje sve od sebe i non stop dijeli savjete saigračima i svojom sigurnošću u igri im ulijeva dodatno samopouzdanje. Na kraju ove sezone ističe mu ugovor sa Domžalama.

"Ugovor mi ističe i kako stvari stoje, realno je očekivati o produženju ugovora sa Domzalama, na obostrano zadovoljstvo. Već smo duboko u pregovorima i vjerujem da ćemo naći zajednički jezik“.

Proteklih sezona u svakom prelaznom roku stidljivo se po medijima najavljivao povratak Teinovića u Borac, koji će ove sezone najvjerovatnije u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"Svaka čast Borcu,u toku sam dešavanja oko mog bivšeg kluba, pratim koliko mogu preko Interneta i znam koliko je teško doći do titule u BiH. Borac ima najbolju ekipu, dobrog trenera, koji je usadio u ekipu pobjednički mentalitet, na kraju krajeva uzeli su najviše bodova na strani i vise nego zasluženo uzimaju titulu. Neiskreno bi  bilo da ne kažem, da ne prođe svako malo vremena, da se nekako zamišljam u dresu Borca, to je poseban osjećaj za mene, ali realno je to vrlo teško izvodljivo u ovom momentu. U Ljubljani sam pronašao svoj mir, dijete mi ovdje ide u školu i ne razdvaja mi se nigdje, to je jedini razlog zašto ne bi mijenjao sredinu, mada se u fudbalu nikad ne zna“, kaže Teinović, koji je uporedio kvalitet Premijer lige BiH i šampionata Slovenije.

"Teško je to uporediti, po kvalitetu ekipa Slovenačka liga nije na nekom većem nivou od BiH lige. Ostali segmenti sigurno da, infrastruktura, suđenje je poštenije, a jedino posjećenost na stadionima je poražavajuća za razliku od Premijer lige BiH, gdje su ekipe sa većom tradicijom i narod više voli fudbal“, završio je Dalibor Teinović.

(MONDO, foto: nkdomžale.si)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC