• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Siti je uspio!

Mančester siti pobijedio je dužnika Totenhem (1:0) i obezbijedio bar plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a možda i direktno učešće.

 PREMIJER: Siti je uspio! Izvor: MONDO

Kakvo olakšanje na Stadionu Mančester...

Sve milijarde evra uložene u Mančester siti od strane prebogatih šeika gotovo da su se svele na ishod jedne utakmice, bar kada je sezona 2010/11 u pitanju.

Plašili su se navijači Sitija da im se ne dogodi "deja vu" od prošle sezone, kada ih je u pretposljednjem kolu Premijer lige Totenhem pobijedio 1:0 kao gost i tako direktno izbacio iz mjesta koje je vodilo u kvalifikacije za Ligu šampiona. "Pijevci" su se kasnije proslavili u svom prvom nastupu u najelitnijem takmičenju na Starom kontinentu.

Ove godine, slična slika, ali drugačiji ishod.

Siti je pobijedio Totenhem rezultatom 1:0 i matematički obezbijedio četvrto mjesto ispred Liverpula i Totenhema, pa čak otvorio i mogućnost da u posljednja dva kola stigne Arsenal i izbori direktan plasman u Ligu šampiona.

Gol odluke postigao je Piter Krauč!

Ne, nije u međuvremenu prešao iz Totenhema u Siti, već je u 30. minutu baksuzni napadač "pijevaca" pogodio svoju mrežu i tako na "veličanstven" način zaokružio sezonu u kojoj je - čini se - uradio više loših stvari na bitnim utakmicama, nego dobrih.

U posljednja dva kola, Siti dočekuje Stouk, pa gostuje Boltonu, a ukoliko Arsenal nastavi da posrće, možda momci Roberta Manćinija narednog ljeta neće ni morati u kvalifikacije... A, kakav tim imaju, uz vjerovatno monstruozna pojačanja ovog ljeta, teško je povjerovati da će prokockati priliku da i kroz kvalifikacije dođu do takmičenja u kojem nikada u istoriji nisu učestvovali.

Zato i ne treba da čudi veliko slavlje koje je uslijedilo na stadionu kada je sudija odsvirao kraj... Navijači su bili u transu, igrači se grlili, a Manćini držao ruke visoko podignute.

Ekipu Harija Rednapa, koja je ove sezone stigla do četvrtfinala Lige šampiona, gdje je poklekla u meču sa Realom (0:4 i 0:1), već za pet dana očekuje novi "biti ili ne biti" duel kada je plasman u Evropu u pitanje. Totenhem će u nedelju gostovati Liverpulu, koji ima dva boda više, dva kola prije kraja.

Trenutno, "redsi" su ti koji idu u Ligu Evrope naredne sezone, a u posljednjem kolu, Liverpul gostuje Aston Vili, a Totenhem dočekuje Birmingem.

TABELA: Mančester junajted 76, Čelsi 70, Arsenal 67, Mančester siti 65, Liverpul 58, Totenhem 56, Everton 51, Stouk 46, Bolton 46, Fulam 45, Njukasl 44, Sanderlend 44, Vest Bromvič Albion 43, Aston Vila 42, Blekburn 39, Birmingem 39, Vulverhempton 37, Blekpul 36, Vigan 36, Vest Hem 33.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC