• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Palermo preko Milana do finala Kupa

U uzbudljivom revanšu polufinala Palermo savladao Milan 2:1 i plasirao se u finale Kupa Italije.

 Palermo preko Milana do finala Kupa Izvor: MONDO

Milan neće osvojiti duplu krunu ni ove sezone. U subotu je "ovjerio" Skudeto, ali je eliminisan u polufinalu Kupa Italije.

Poslije 2:2 u prvom meču na San Siru, u utorak uveče u revanšu: Palermo - Milan 2:1 (2:0).

Tako je tim sa Sicilije obezbjedio treće učešće u finalima Kupa i imaće šansu da prvi put osvoji trofej, jer prethodnici igrača Delija Rosija nisu bili uspješni 1974. i 1979. Rival će mu biti Inter ili Roma (revanš u Milanu igraće se u srijedu, prvi meč 1:0 za Inter).

S obzirom na to da je Inter preko prvenstva obezbjedio učešće u Ligi šampiona, a i Roma je blizu da se domogne međunarodne scene u narednoj sezoni, i Palermo je (preko Kupa) nadomak Lige Evrope.

Uzbudljivo je bilo u revanšu na Siciliji. Novi šampion je diktirao ritam, stvorio nekoliko šansi u prvom poluvremenu, ali ih nije iskoristio. Ipak, nije bilo nervoze među igračima Masimilijana Alegrija, jer su kontrolisali događaje na terenu, a imali su pred sobom još 45 minuta da dođu do pobjede.

Međutim, u nastavku su posustali, a domaćin je djelovao sve opasnije.

U 63. minutu tribine su prvi put eksplodirale. Izveden je korner sa desne strane, a Miljaćo je glavom poslao loptu u mrežu Abijatija - 1:0.

Novi šok za "rosonere" uslijedio je deset minuta kasnije. Iličić je istrčao sam pred Abijatija, sa leđa ga je oborio Van Bomel, koji je dobio crveni karton, a Palermo penal. Bovo je bio siguran sa bijele tačke - 2:0.

Odmah zatim isključen je strijelac drugog gola zbog pogibeljnog starta nad Patom - nogom ga je udario u glavu. Snage su izjednačene poslije nepuna dva minuta.

Alegri je bacio sve karte na napad, poslije Ibrahimovića u igru je uveo i Kasana (umjesto Neste). I upravo je Šveđanin sve sjajno uradio i stvorio sebi šansu, savladao je golmana Sirigua, ali se lopta odbila od jedne, pa od druge stative i - vratila se u teren.

Kako se bližio kraj utakmice jenjavala je želja "rosonera" za napadima, jer im je bilo jasno da im je drugi trofej izmakao. Ipak, Ibrahimović je postigao utješni gol, u 94. minutu, pobjegao je domaćoj odbrani, izašao sam pred Sirigua i matirao ga. Ali, bilo je kasno za goste.

Tribine stadiona Renco Barbera su "gorele", igrači Delija Rosija su slavili... Samo ih još jedna prepreka dijeli od istorije i prvog trofeja za Palermo.

Inače, Alegri je prvu izmenu izvršio u finišu prvog poluvremena. Morao je to da učini. Na teren je poslao Boneru umjesto Antoninija, koji se povredio u sudaru sa saigračem, Tijagom Silvom. Scena je djelovala komično, ali je defanzivac "rosonera" izvukao deblji kraj.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC