• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lukić: Nasilje nad Crvenom zvezdom!

Vladan Lukić optužuje i traži "Kalčopoli" i u srpskom fudbalu! "Zvezda igra najpoštenije i najčasnije. A protiv našeg rivala ne grizu svi", kaže predsjednik Zvezde.

 Lukić: Nasilje nad Crvenom zvezdom! Izvor: MONDO

Crvena zvezda je daleko od titule šampiona Srbije, četvrtu godinu zaredom. Ali, u Ljutice Bogdana smatraju da je tako moralo biti u "neregularnim uslovima", da je i u ovoj sezoni viđeno sudijsko iživljavanje nad najtrofejnijim klubom i da je stoga i u srpskom fudbalu potreban jedan "Kalčopoli"!

Sve ovo dolazi iz usta predsjednika Crvene zvezde Vladana Lukića.

Nekoliko dana poslije remija na Karaburmi sa OFK Beogradom (0:0) koji je crveno-bijele usporio u jurnjavi za Partizanom klub iz Ljutice Bogdana je uložio žalbu na suđenje (žale se da su uskraćeni za dva penala i da je gol Andrije Kaluđerovića potpuno čist i da nije bilo ofsajda).

Lukić se na tu žalbu nadovezuje:

"Prije mjesec dana sam upozoravao,alii tokom jeseni na neregularnost. Tada su svi govorili: 'vidi šta priča ovaj'. Na žalost svih zvezdaša, moje riječi niko nije ozbiljno shvatio, a crne slutnje su se obistinile. Pogledajte šta se dešava, pokradu nas, zamijene teze, pričaju da kukamo i prave nas ludim. To rade konstantno. Trude se na sve načine da svoje nedjelo opravdaju pred običnim svijetom koji dolazi na utakmice, i to, uglavnom, Zvezdine", rekao je Lukić listu "Kurir".

Lukić kaže da je ovo već viđeno i da se "nasilje nad Zvezdom vrši godinama".

"To se ne dešava samo nama već i ostalim klubovima. Nedjela su posebno kulminirala ove godine. Za nekoliko dana imaćemo stav o ovom pitanju. Sve ovo što se dešava na našu štetu zahtjeva ozbiljnu borbu, a mi ćemo vidjeti kako i na koji način. Snimci sa naših utakmica sve govore, ne treba ja da pričam", dodao je predsjednik Zvezde.

Lukić se zalaže da se u srpskom fudbalu sprovede "Kalčopoli" - akcija koju su italijanske pravosudne vlasti organizovale u italijanskom fudbalu zbog raznoraznih neregularnosti i nepravilnosti (mnogi veliki klubovi tada su preseljeni u niže rangove takmičenja poput Juventusa i Milana).

"Tako nešto bi nam bilo potrebno. jer je mnogo nesportskih stvari u srpskom fudbalu. Evo, nudim odgovornim licima da prvo krenu od nas, od Crvene zvezde, od mojih saradnika i mene", kaže Lukić i ističe da Zvezda igra "najpoštenije i najčasnije"

"Za razliku od nekih, mi nemamo nijednog prijatelja u našem upravnom odboru koji je i na sličnoj funkciji u nekom drugom klubu. Nama je prijatelj Vojvodina, koja nas umalo pobijedi zimus, OFK Beograd, koji nas zaustavi u borbi za titulu, Javor, koji nas prošle sezone pobijedi u Beogradu, Napredak, sa kojim smo odigrali 1:1 u Kruševcu. Protiv nas svi igraju sa istim žarom, a ne bih mogao da se zakunem da je isto i kad neki drugi igraju sa našim rivalom", jasno je na koga misli Lukić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC