• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoriću, vrijeme je za šah i domine!

Milovan Đorić, na radost svih koji vole fudbal u Srbiji, konačno neće više biti selektor. Ali, prije penzije morao je da upropasti i generaciju U17.

 Đoriću, vrijeme je za šah i domine! Izvor: MONDO

Milovan Đorić je decenijama u srpskom fudbalu. Nekadašnji bek Crvene zvezde uspio je svih ovih godina da preživi, bude u raznoraznim fudbalskim forumima u kojima se donese odluke, bio je selektor raznih selekcija - i gotovo po pravilu bio je neuspješan.

Neuspjeh izuzetno talentovane generacije srpskih fudbalera, odnosno kadetske selekcije (igrači do 17 godina) na Evropskom prvenstvu čiji je Srbija domaćin, postavlja logično pitanje: kome je uopšte palo na pamet da čovjeka koji je u ozbiljnim godinama postavi da bude selektor igračima čiji može da bude deda!?

Nije samo stvaru shvatanju fudfbalske igre, već i psihologije tih momaka. Teško da bi jedan Đorić sa svojih 66 godina mogao uopšte da razumije rečnik koji koji koriste tinejdžeri koji imaju po 15, 16 godina.

Poslije debakla od Engleza (0:3), Đorić je izjavio: "Ja sam odgovoran, dječaci nisu ništa krivi, nemojte njih da žigošete. Neki su dali maksimum, neki ne mogu više...".

Vjerujemo da nijednom sportskom novinaru u Srbiji nije palo na pamet da žigoše i okrivljuje igrače. Naprotiv. Zna se ko je kriv.

Nije stvar ni u rezultatima. Normalno je u sportu i izgubiti. Ali, od ovih momaka bi trebalo napraviti nove Vidiće, Ivanoviće...A već na početku svojih karijera "ubijeni su u pojam", jer su ih isprašili vršnjaci iz Engleske, Danske...

Naravno da je kriv selektor, ali i onaj ko je odlučio da ga postavi na to mjesto.

Pojedini naslovi u današnjoj beogradskoj sportskoj štampi glase: "Đoriću, idi igraj šah!" (list "Sport"), "Mr. Neuspeh" ("Kurir").

"Blic" je prenio Đorićevu izjavu da mu je ugovor sa FSS istekao i da "sigurno više neće biti selektor".

"Do sada sam imao ugovor o djelu, međutim sada više neću biti na platnom spisku. Ostaću uz ljude iz Saveza, više neću imati nikakvu funkciju, ali tu sam, u našem fudbalu. Žao mi je sebe što završavam na ovakav način, ali žao mi je i momaka koji počinju karijere na ovakav način", rekao je Đorić.

"Kurir" podsjeća da su pripreme kadetske selekcije za EP bile najskuplje i najduže u istoriji FSS!

Tu je i lista najvećih Đorićevih neuspjeha: kvalifikacije za EP mladih 2000. godine (eliminacija u baraž meču od Engleza), potom kvalifikacije za SP u Japanu i Južnoj Koreji 2002. - poraz od Rusije u Beogradu (0:1) i ostavka poslije trećeg meča na klupi reprezentacije SR Jugoslavije, neuspjeh kadeta na EP 2011. godine.

List "Sport" decidirano traži od Đorića da se više ne miješa u fudbal. Ima i drugih razonoda, poput šaha, recimo.

"Doveli smo Evropu u svoju kuću, a onda se posuli pepelom zbog jednog čovjeka. Da li smo iznenađeni? Nismo! Da li smo razočarani? Jesmo! Milovanom Đorićem! I nije prvi put", piše u uvodnom dijelu članka u "Sportu" i konstatuje: "Ima li neka nova igračka kojom bi se bavio Milovan Đorić? Ne, trener koji iza sebe ostavlja pustoš, najavio je kraj trenerske karijere. Okreće se Kalemegdanu i šahu. Dosta mu je 'izazova'".

Đorić na mjestu selekora kadetske reprezentacije je bio izbor direktora Trenerske škole FSS Dušana Savića.

I on je shvatio da se zeznuo.

"Ostvarili smo rezultat koji nismo očekivali. Moramo izvući pouke iz svega ovoga", rekao je Savić za "Sport".

Upitan kolika je odgovornost selektora u cijeloj priči, Savić je odgovorio kontrapitanjem: "A šta vi mislite?".

Novinar mu je odgovorio: "Nema dileme, velika je odgovornost selektora. Ali, kakvo je vaše mišljenje?".

"Slažem se sa vašim odgovorom...Samo, pitanje je malo lično", rekao je Dušan Savić, koji je inače veliki prijatelj sa Đorićem.

(P. Vujić - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC