• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac u finalu Kupa Srpske

Banjalučki Borac očekivano se plasirao u finale Kupa Republike Srpske.

 Borac u finalu Kupa Srpske Izvor: MONDO

U revanš susretu polufinala u Banjaluci, crveno-plavi su nadigrali Kozaru (1:0) i poslije remija iz prvog dvoboja u Gradišci (0:0) izborili priliku da se okite još jednim trofejom ove sezone, obzirom da su vrlo blizu šampionske titule u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Gol  vrijedan finala je u 66. minutu postigao Dražen Međedović pred oko 1.000 gledalaca na Gradskom stadionu.

Ujedno je vezista Borca prekinuo rekordnu seriju golmana Kozare Dalibora Kozića, koji je prvi put kapitulirao poslije 1.277 minuta što je novi rekord u Bosni i Hercegovini.

Tokom svih 90 minuta Banjalučani su bili bolji rival, imali su mnogo više šansi, a propisno se ispromašivao Nemanja Vidaković propustivši nekoliko "zicera".

Prvi šut u okvir gola gosti su uputili u 71. minutu poslije izrađene akcije, ali je udarac Dejan Kojića zaustavio nezaposleni Siniša Marčetić. U finišu utakmice Borac je propustio tri izgledne šanse da dođe do pobjede.

U 86. minutu Boris Raspudić je šutirao glavom preko gola, poslije asistencije Rade Veljovića koji je svojim ulaskom u drugom poluvremenu unio živost u igru crveno-plavih.

Igrao se posljednji minut kada je golman gradiškog prvoligaša pokazao zašto je rekorder po nesavladivosti. Prvo su Duško Stajić i Veljović izašli ispred njega, prvi je bio sebičan i šutirao je, a njegov udarac zaustavio je Kozić. U posljednjim trenucima u šansi je bio i najbolji pojedinac susreta Međedović, ali je njegov pokušaj završio pored lijeve stative.

Na kraju, bila je to zaslužena pobjeda "učitelja" Vlade Jagodića nad šefom struke gostiju Vinkom Marinovićem, koji je bio "učenik" novog selektora mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Upravo je nekadašnji igrač Borca i Crvene zvezde kandidat za Jagodićevog nasljednika na klupi Banjalučana uz još nekoliko trenerskih imena, među kojima je i trofejni stručnjak Ljupko Petrović.

Podsjećamo, tim iz Gradiške novi je član elite u BiH jer je četiri kola prije kraja prvenstva Srpske osigurao šampionski pehar.

U drugom meču polufinala sastaju se branilac trofeja Radnik i Crvena zemlja. Prvi meč u Novoj Vesi završen je bez pobjednika (1:1), a revanš u Bijeljini na programu je 18. maja.

BORAC - KOZARA 1:0 (0:0)

Strijelci: 1:0 Međedović u 67. minutu.

Stadion: Gradski u Banjaluci.

Gledalaca: 1.000

Sudija: Zoran Sofrenić (Bijeljina) 7,5.

Žuti kartoni: Međedović (Borac), Stojnić (Kozara).

Igrač utakmice: Dražen Međedović (Borac) 7,5.

BORAC: Marčetić -, Petrić 7, Stupar 6 (od 41. minuta Dujaković 6,5), Međedović 7,5, Grahovac 7, Raspudić 7, Vidaković 6, Sakan 6 (od 46. minuta Veljović 7), Damjanović 7, Srećo 6,5 (od 78. minuta Stakić -), Stajić 6,5. Trener: Vlado Jagodić.

KOZARA:
Kozić 7,5, Stojnić 6,5, M. Bajić 6, Gigović 6,5, Petrović 6, Jandrić 6,5, Gnjatić - (od 25. minuta Hodžić 6), Studen 7, Kojić 7 (od 87. minuta Malbašić -), Stančić 6 (od 70. minuta Topić -), Spasojević 6. Trener: Vinko Marinović.

Dosadašnji osvajači Kupa RS

1994: Kozara (Gradiška)

1995: Borac (Banjaluka)

1996: Borac (Banjaluka)

1997: Sloga (Trn)

1998: Rudar (Ugljevik)

1999: Rudar (Ugljevik)

2000: Kozara (Gradiška)

2001: Kozara (Gradiška)

2002: Leotar (Trebinje)

2003: Jedinstvo (Brčko)

2004: Leotar (Trebinje)

2005: Jedinstvo (Brčko)

2006: Slavija (I. Sarajevo)

2007: Modriča Maksima

2008: Slavija (I. Sarajevo)

2009: Borac (Banjaluka)

2010. Radnik (Bijeljina)

(MONDO, foto: Glas Srpske)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC