• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Finale nije završeno! Partizanu Kup Srbije

Igrači Vojvodine nisu htjeli da završe utakmicu nezadovoljni suđenjem pri vođstvu crno-bijelih od 2:1. Veselinović odsvirao kraj.

 Finale nije završeno! Partizanu Kup Srbije Izvor: MONDO

Sramno je završen Kup Srbije za sezonu 2010/11. Jeste sudija Slobodan Veselinović u 90. minutu odsvirao kraj finala između Partizana i Vojvodine pri rezultatu 2:1, ali od 82. minuta se nije igralo. Nezadovoljni odlukama sudije, Novosađani nisu htjeli da nastave meč.

Revolt kod igrača i stručnog štaba Vojvodine izazvale su tri situacije - dosuđen penal za Partizan koji je Zvonimir Vukić pretvorio u 2:1, zatim poništen gol Daniela Mojsova zbog prekršaja nad Stefanom Savićem i nedosuđen penal nad Branislavom Trajkovićem poslije starta Prinsa Tejga...

Sve je počelo u 72. minutu pri rezultatu 1:1. Tejgo je prošao pored Mojsova, koji je podmetnuo nogu, sapleo napadača Partizana, poslije čega je Veselinović pokazao na bijelu tačku, a Vukić bio siguran realizator najstrože kazne.

U 80. minutu Mojsov je, poslije prekida koji je izveo Georgi Merebašvili, glavom poslao loptu u mrežu Vladimira Stojkovića, a glavni arbitar poništio gol, jer je Makedonac u skoku vukao za dres Stefana Savića.

Kap u punoj čaši žuči za Novosađane pala je samo dva minuta kasnije. Branislav Trajković se namiještao za šut u kaznenom prostoru crno-bijelih, Tejgo je startovao, a defanzivac Vojvodine je u padu šutirao... Veselinović je pokazao da Stojković izvede gol-aut.

Tada je reagovao stručni štab "lala" i pozvao igrače da izađu sa terena. Odmah se stvorila gužva na terenu, incidenata nije bilo, a završena je tako što su Novosađani otišli do istočne tribine Zvezdinog stadiona kako bi otpozdravili svojim navijačima, pjevali sa njima i poklonili im dresove.

Veselinović je u 90. minutu odsvirao kraj.

Crno-bijeli su kasnije dobili zlatne medalje, a kapiten Mladen Krstajić je podigao pehar namijenjen pobjedniku Kupa Srbije.

Svemu je prethodila igra, koja to nije bila. Finalisti su na teren izašli sa namjerom da ne igraju fudbal. Prštalo je od prekršaja, svaki je bio na ivici tuče, a zvanično najboljem srpskom sudiji nije preostalo ništa drugo nego da "sjecka" utakmicu.

Partizan je imao sreću da reprezentativni golman Željko Brkić pogreši u 16. minutu, pa da povede.

Mohamed Kamara je prevario Janka Tumbasevića na desnoj strani, na mjestu gdje se spajaju linija šesnaesterca i gol-aut linija - i centrirao. Brkić je nespretno reagovao, ispustio je loptu, što je Tejgo iskoristio i ubacio je u mrežu - 1:0.

Iako znaju da im to ne ide "od noge", crno-bijeli su se poslije vođstva povukli. Preciznije, prepustili su protivniku posjed lopte. Međutim, Vojvodina je pokazala da se ne snalazi kada treba da napadne jakog rivala.

Ipak, crno-bijeli su kažnjeni za kukavički pristup, jer je Mojsov izjednačio u 63. minutu. Rezervista Merebašvili je izveo prekid, crno-bijeli su zaboravili Makedonca koji je u padu na petercu samo zakačio loptu i proslijedio je u mrežu - 1:1.

A onda je uslijedila farsa...

Da će finale Kupa Srbije biti cirkuska predstava moglo se zaključiti i prije početka utakmice, jer je start kasnio 25 minuta.

Razlog?

Prema nezvaničnim saznanjima MONDA, prvi čovjek Vojvodine nije dozvolio igračima da izađu na teren dok na istočnu tribinu ne uđu svi navijači njihovog kluba?!

Sramoti srpskog fudbala sa tribina Zvezdinog stadiona svjedočilo je oko 20 hiljada ljudi.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Jovanović - Kamara, Smiljanić (od 82. Petrović), Tomić (od 73. Ilić), Babović - Iliev (od 62. Vukić), Tejgo.

VOJVODINA: Brkić, Vulićević, Mojsov, Trajković, Pavlović, Medojević, Stevanović (od 60. Merebašvili), Tumbasević, Lazetić (od 74. Katai), Ilić, Oumaru.

Partizan je u 19. finalu Kupa osvojio 12. trofej, a Vojvodina ga se nije domogla ni u petom finalu.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC