• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Maletić starter protiv Rumuna

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić najavio da će protiv Rumunije uvrstiti u početnih 11 igrača banjalučkog Borca Darka Maletića.

 Sušić: Maletić starter protiv Rumuna Izvor: MONDO

"Maletić je zadovoljio u prošloj utakmici protiv Rumunije u Zenici i vrlo lako bi mogao biti i u startnoj postavi u revanšu", rekao je popularni Pape za "Nezavisne novine".

Konačan spisak fudbalera za predstojeće dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u gostima protiv Rumunije i na domaćem terenu sa Albanijom (uz pretpostavku da bude ukinuta suspenzija FS BiH), Sušić će saopštiti najvjerovatnije 20. maja.

Većih promjena u odnosu na prošli duel sa Rumunima ne treba očekivati.

"Nisam selektor koji pozove igrača jednom i više nikada, pogotovo kad neko odigra dobro, kao Maletić. Bio je odličan i nema nikakvog razloga da ponovo ne dobije poziv. Čak mi je u mislima i blizu startne postave, pogotovo za ovu prvu utakmicu u Rumuniji", istakao je Sušić.

Prema njegovim riječima, pozive će poslati najkasnije do 19. maja, a na spisku će biti 22 fudbalera, od čega će četvorica utakmicu odgledati sa tribina.



"Uvijek mi je teško kada nekoga moram poslati na tribine. Zato nikad ne zovem previše igrača. Ovoga puta četvorica će ići na tribine, ali ne ista četvorica u oba susreta".

Sušić još nije prelomio oko eventualnih povrataka defanzivca Glasgov Rendžersa Saše Papca i golmana Stouka Asmira Begovića u "zmajeve".

"Vidjeću! Ništa u ovom trenutku ne mogu reći o tome. Sa Papcem nisam razgovarao, ali sam obaviješten da bi se odazvao. Neću žuriti, moram još da razmislim".

Pape je bio prisutan na sjednici Komiteta za normalizaciju FS BiH kada je odlučivano o izboru selektora mlade reprezentacije.

"Odlučili su se za momka koji ima zaista dobre rezultate, koji će biti šampion sa Borcem i to je dobra odluka. Nadam se da će svi prihvatiti Vladu Jagodića iako su neki imali drugog kandidata, Branimira Tulića. Međutim, (Ivica) Osim je rekao da pri izboru selektora treba gledati isključivo stručnost, a Jagodić to očito ima, što potvrđuju rezultati s Borcem".

Selektor BiH je objasnio da nije imao nikakve nesuglasice sa Ivicom Osimom, već je smo ponovio svoje mišljenje u vezi sa suspenzijom Muniba Ušanovića.

"Osim je zadnji čovjek sa kojim bih ja mogao doći u bilo kakav konflikt. Razgovarali smo u vezi sa Ušanovićem, ali nisam otišao ljut sa tog sastanka, kako neki negađaju. Normalno samo razgovarali, a ja sam ponovio da i ako je trebalo da bude suspendovan Ušanović, onda se to trebalo da desi prije mog dolaska na selektorsku funkciju ili kada ja odem. Sada nije bio momenat za takve poteze, ali oni su odlučili tako, navodno po direktivama FIFA i UEFA. Komitet ima te nadležnost i u krajnjem slučaju mogu i mene da smijene i ja to poštujem", objasnio je Sušić.

(MONDO, foto: Nezavisne novine)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC