• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati hrvatski klub je "mrtav": Osvojio Kup, borio se za titulu, a sad ne postoji! "Ovo je moj životni poraz"

Autor Haris Krhalić

Inter Zaprešić zvanično je prestao da postoji.

 Ugašen Inter Zaprešić Izvor: MN PRESS

Zvanično je - Inter Zaprešić više ne postoji. Poznati hrvatski klub, osvajač Kupa Hrvatske 1992. i drugoplasirani u sezoni 2004/05 više se neće takmičiti, nakon što je poslije ogromnih problema pokrenut postupak za stečaj. Sve to je najteže palo prvom čovjeku kluba, Branku Ljaljaku.

"Da vam budem iskren, to je moj najveći životni poraz i neuspjeh. No, izuzetno sam ponosan na istoriju Intera i sve što je napravio, a za šta sam dijelom i ja bio zaslužan. Što se kluba tiče, priprema se stečaj, a osnovan je novi klub koji će nastaviti da se takmiči u svim omladinskim kategorijama", rekao je on za portal "Index".

"Što se mene tiče, moj život u fudbalu je završio. Imam 61 godinu, previše sam bio u tome i previše sam se potrošio. Ugrozio sam i sebe i svoju porodicu i puno vremena će mi trebati da saniram dubioze koje sam napravio sam sebi da pokušam spasiti klub", dodao je Ljaljak.

Klub za koji su igrali Luka Modrić i Vedran Čorluka imao je u jednom trenutku dogovor sa Dinamo Zagrebom da postane praktično "filijala" šampionu Hrvatske sa Maksimira, ali se to nije dogodilo jer su "modri" odustali. Klub su tužili bivši igrači Serdar Serderov i Borislav Conev i taj novac Inter nije uspio da isplati. "Prema presudi smo obojici ostali dužni 235.000 evra i taj novac jednostavno nismo uspjeli da nabavimo", dodao je Ljaljak.

Inter Zaprešić je prije 17 godina igrao dvomeč Kupa UEFA protiv Crvene zvezde, u kojem su crveno-bijeli bez problema prošli, a utakmicu u Beogradu obilježio je incident. Navijači Zvezde pogodili su telefonom trenera Intera i zbog toga je "Marakana" odlukom UEFA morala da bude zaključana na početku grupne faze te jeseni.

Inter nikad poslije toga nije dostigao slične visine, niti učestvovao u trci za titulu, a prošle sezone nastupao je u drugoj ligi i završio na trećem mjestu tabele. Sada će u Zaprešiću nastati novi klub, Inker, koji će biti registrovan kao novo pravno lice i  kojem će igrati samo omladinci. Ljalak je najavio da se povlači iz fudbala.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC