• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nejmara suspenduju iz fudbala pred Svjetsko prvenstvo? Ide na suđenje pred meč sa Srbijom, tužioci hoće da ga unište

Autor Haris Krhalić

Nejmar je zajedno sa čelnim ljudima Barselone optužen za utaju poreza i prevaru, a zbog toga mu prijeti i dugogodišnja suspenzija iz fudbala!

 Nejmaru prijeti suspenzija iz fudbala Izvor: MN PRESS

Šokantne vijesti dolaze iz Španije, pošto tamošnji "El Pais" navodi da će Nejmar morati na sud samo nekoliko nedjelja pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Mundijal se sada igra u novembru, a Brazil igra meč sa Srbijom u prvom kolu 24. novembra, a 31. oktobra će morati pred sudije. 

On je optužen za korupciju i utaju poreza prilikom istorijskog transfera iz Santosa u Barselonu 2013. godine, a 30-godišnji Brazilac će morati da odgovara prvo 17. oktobra, a zatim i dvije nedjelje kasnije. A tog 31. oktobra ga čeka velika odluka, jer bi zbog presude mogao da propusti Svjetsko prvenstvo!

Na sud će i Sandro Rosel i Đosep Marija Bartomeu, bivši predsjednici Barselone, a Nejmaru prijeti zatvorska kazna od dvije godine i novčana kazna od 10.000.000 evra. Tužba protiv Nejmara i dva bivša čelnika Barselone podnijeta je prije sedam godina, a sada će izricanje presude i ročište koje mu prethodni sigurno uticati na Nejmarove pripreme za Mundijal, a pogotovo za uvodni meč sa Srbijom. 

Podnosilac tužbe je tražio da Nejmar bude suspendovan iz fudbala na čak pet godina, a uz to traže kompenzaciju u vrijednosti od 150.000.000 evra jer smatraju da su prevareni i da da je sklapanjem dva paralelna ugovora Nejmarov otac prevario njih i Santos i oštetio ih za veliku svotu novca.

"Barselona i igrač su prekršili FIFA pravila i poremetili takmičenje na transfer tržištu", naveli su podnosioci tužbe 2016. godine. 

Ukoliko Nejmar bude osuđen mogao bi da bude izbačen iz fudbala na duži vremensi period, a svakako bi propustio Svjetsko prvenstvo ukoliko bi mu bila po želji tužilaca izreknuta zabrana bavljenja fudbalom na određeno vrijeme.

Što se zatvora tiče njega će izbjeći jer kazne do dvije godine zatvora u španskom pravosuđu mogu da se izbjegnu dodatnim plaćanjem velike novčane sume državi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC