• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanojević: Tek sad kreću pritisci na nas

U Partizanu očekuju da će se tek sada zaoštriti atmosfera pred odlučujuće borbe u prvenstvu. Stanojević: "Ništa ovo nije slučajno".

 Stanojević: Tek sad kreću pritisci na nas Izvor: MONDO

Partizan je osvojio trofej u Kupu Srbije, na dobrom je putu da uzme i četvrtu uzastopnu titulu prvaka države.

Ali, umjesto da se priča o fudbalu, centralna tema u javnosti su nemila dešavanja u finalu Kupa Srbije i odluka Vojvodine da napusti teren prije kraja utakmice, jer je bila nezadovljna arbitražom Slobodana Veselinovića i njegovih pomoćnika.

U "Zemunelu" je danas bio radni dan. Nije se slavilo poslije osvajanja prvog trofeja u sezoni, jer prvenstvena borba još nije završena.

Ali, trener Partizana Aleksandar Stanojević i dalje osjeća gorčinu zbog svega što se dešavalo u srijedu uveče na stadionu Crvene zvezde i konstatuje: "Poslije svega ovoga tek sad očekujem pritiske, jer titula nije odlučena".

Stanojević još ne može da se pomiri sa time što je utakmica kasnila...

"Sve ovo je nezapamćeno, ali i nagoviješteno prije početka meča, a nastavilo se na terenu. To je nečuveno da delegat ne ispoštuje proceduju, pravila, a mi svi zajedno ne ispoštujemo državnu himnu, instituciju kakvo je finale Kupa, da ne ispoštujemo 20.000 ljudi na stadionu koji su već došli na meč. To je za mene nezapamćeno. Mi smo bukvalno molili sve žive oko nas, i delegata i sudije da istrčimo na teren, da igramo fudbal. Za to vrijeme igrači Vojvodine su se zagrijavali na pomoćnom terenu, a mi smo u svlačionici stajali u nevjerici", priča Stanojević.

I pored toga što finale kupa nije dovršeno do kraja, Stanojević kaže da je zadovoljan onime što je njegova ekipa postigla do sada.

"Imam pomiješana osjećanja, jer smo do rezultata došli na mukotrpan način, ali ne mogu da ne osjećam zadovoljstvo zbog svega urađenog. Ne mogu da dozvolim da mi neko minimalizuje uspjeh, tako da sam na kraju ipak zadovoljan urađenim. Pomiješana su mi osjećanja jer smo doživjeli nezapamćen skandal".

Priče o neregularnostima u srpskom fudbalu su sve glasnije i pojačavaju se iz dana u dan...

"Svi su počeli da pričaju o neregularnostima kada je počelo da se odlučuje o trofejima. Do tada su se gubili bodovi, igralo se i nikome ništa nije smetalo. Sve je kulminiralo ovom sramotom u finalnom meču Kupa. Ovaj scenario nije slučajan, to je sigurno. Možda bi bilo drugačije da je u tom trenutku bilo neriješeno, ne znam. Nemojte samo da mi kažete da je slučajno to što utakmica finala nije počela na vrijeme. Rekao sam 16 puta gospodinu (generalnom sekretaru Zajednice superligaša Miodragu) Jankoviću da izađemo da igramo fudbal, a on me molio da ispoštujemo nekoga. Mi vječito pravimo ustupke, a sada se vidi koliko nas sve to košta", kaže Stanojević.

Trener Partizana ističe da je i njegova ekipa bila oštećena tokom ove sezone, ali da nikada nije pričao o suđenju.

"Suđenje neću da komentarišem, jer nisam kompetentan. Imam svoje mišljenje naravno, ali sudijska komisija je ta koja će reći posljednju riječ. Nisam komentarisao ni nedosuđen penal nad Šćepovićem u posljednjem prvenstvenom duelu, a poslije te utakmice je malo falilo da ne budem trener Partizana. Nismo pričali ništa ni o sudiji Glođeviću koji je sudio meč u Novom Sadu koji smo izgubili 2:0, kada je bio pravi rat na terenu. Nikada se nismo žalili, a oni poslije jedne sporne odluke napuštaju teren", rekao je Stanojević.

On smatra da mnogi imaju naknadnu pamet poslije odlučujućih mečeva.

"To je već viđeno, ne čitam više ni novine. Sve je orkestrirano. Moje ponašanje na derbiju je pokazalo šta mislim o tome. Poslije odlučujućih mečeva niko nema zamjerku, ali se onda odmah sutradan fabrikuje", primetio je Stanojević.

Slično misli i koordinator za sportka pitanja u Partizanu Albert Nađ.

"Osvojili smo jedan trofej, a ostalo nam je da odbranimo titulu u naredna četiri kola. Očekuje nas veoma teško gostovanje u Ivanjici. Najveći smo klub na ovim prostorima i ništa ne prepuštamo slučaju. Igrači su poslije finala Kupa ostali u karantinu. Znamo da ništa nije gotovo, iako su nas već proglasili prvacima. Sada nas očekuje još veći pritisak, kako na igrače, tako i na klub i na sudiju", rekao je Nađ.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC