• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA i UEFA ukidaju suspenziju FSBiH!

Čelnici FIFA i UEFA prihvatili predložene amandmane na Statut, do kraja maja ukida se suspenzija Fudbalskog saveza BiH.

 FIFA i UEFA ukidaju suspenziju FSBiH! Izvor: MONDO

U Cirihu je u četvrtak održan sastanak članova Komiteta za normalizaciju FSBiH na čelu sa Ivicom Osimom sa čelnicima FIFA i UEFA na kojem su prihvaćeni predložene amandmane na Statut FSBiH pa se očekuje ukidanje suspenzije FSBiH do kraja mjeseca.

Održana su tri sastanka, prvo sa predstavnicima FIFA i UEFA Evom Paskije i Marselon Bencom, a zatim i sa predsjednicima ovih organizacija Sepom Blaterom i Mišelom Platinijem, te sa direktorima nacionalnih asocijacija.

Čelnici FIFA i UEFA prihvatili su amandmane na Statut koje su predložili predstavnici Fudbalskog saveza RS i pojedinih kantonalnih saveza, pa se očekuje da on bude usvojen na sjednici Skupštine FSBiH, poslije čega bi trebala da bude ukinuta suspenzija Saveza.

Prema prihvaćenim amandmanima sve odluke u FSBiH ubuduće će se donositi tročetvrtinskom većinom, što je otprilike vraćanje na sistem iz 2006. godine.

Prihvaćen je i amandman na glasanje u Izvršnom odboru FSBiH, prema kojem će za sve odluke ovog tijela ubuduće biti potrebno 12 glasova.

Kada se budu birali članovi Izvršnog odbora FSBiH entitetski savezi će predlagati po dva kandidata za svako mjesto u IO, a oni koji ne budu prošli na glasanju za izbor biće imenovani zamjenskim članovima.

Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine UEFA i FIFA su naložile da pripremi utakmice reprezentacija u junu, te da spremi Skupštinu, na kojoj će se verifikovati današnje odluke, pa će i suspenzija biti skinuta do kraja ovog mjeseca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC