• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-17): Holanđani i Nijemci za trofej

U finalu kadetskog EP u Srbiji, igraće Holandija i Njemačka. Holanđani dobili Engleze 1:0, Nijemci savladali Dansku 2:0.

 EP (U-17): Holanđani i Nijemci za trofej Izvor: MONDO

Mladi fudbaleri Holandije, rođeni poslije 1. januara 1994. godine, skinuli su krunu vršnjacima iz Engleske i izborili treće finale Evropskog prvenstva u tom uzrastu.

Kadetska reprezentacija Holandije igraće u nedjelju, 15. maja, finalnu utakmicu EP na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu.

Na istom mjestu, ovog četvrtka: Holandija - Engleska 1:0 (1:0), strijelac buduća zvezda Arsenala, Kajl Ebisilio u 26. minutu.

Ebisilio je u 26. minutu izbio ispred čuvara mreže "albiona" Džordana Pikforda, poslije sjajne razmjene pasova sa saigračima i potom rutinski zatresao mrežu za 1:0. Do kraja je to ostao jedini pogodak na meču, tokom kojeg su narandžasti bili bliži vođstvu od 2:0, nego zvanični prvaci iz Lihtenštajna 2010. godine izjednačenju.

Holandija se polufnala domogla lako, kroz Grupu B, u kojoj je savladala Njemačku (2:0) i Rumuniju (1:0), prije nego je opušteno odigrala bez golova protiv Češke. S druge strane, Englezi su se izvukli iz problema preko leđa fudbalera Srbije, predvođenim nevjerovatnim stručnjakom Milovanom Đorićem.

Poslije 0:2 sa Danskom i 2:2 sa Francuskom, Englezi su morali da pobijede "orliće" u posljednjem kolu Grupe A, u meču u kojem je pobjeda bila neophodna i srpskim mladićima. Dogodilo se glatkih 3:0 za Englesku, ali tim koji je prošle sezone u finalu pobedio Španiju (2:1) i izborio prvu titulu u kadetskoj konkurenciji, ovog puta nije imao kvalitet za finale.

Njemačka je izborila plasman u finale pobjedom nad Danskom 2:0. Nijemci su oba gola postigli u drugom poluvremenu preko Ajhana u 56. i Kvašnera u 70. minutu.

U prethodna dva finala, Holandija je gubila od Poljske i upravo Njemačke, 2009. godine, poslije produžetka (1:2). Tada su Nijemci stigli do treće titule prvaka Evrope i to kao domaćini, ali su do danas rekorderi ostali Španci sa osam titula, ispred Portugalaca sa pet.

Kadetska prvenstva Evrope igraju se od 1982. godine, s tim da je do 2001. to bilo takmičenje 16-godišnjaka, a od tada se nadigravaju 17-godišnjaci.

Reprezentacije SFRJ, SRJ, SCG i Srbije nikada nisu osvajale titule. Jednom su igrali finale, 1990. godine i izgubili od Čehoslovačke, a prije toga su, na prvom turniru u Italiji 1982. godine, pobijedili Finsku u borbi za treće mjesto poslije penala.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC