• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović najbliži klupi Borca

Vinko Marinović najbliži je preuzimanju banjalučkog Borca poslije odlaska Vlade Jagodića. Uprava Borca i trener Kozare već otpočeli pregovore.

 Marinović najbliži klupi Borca Izvor: MONDO

Uprava Borca poslije imenovanja Vlade Jagodića za selektora mlade reprezentacije odmah se dala u potragu za njegovim nasljednikom.

U medijima su se pojavila mnoga imena, od bivšeg trenera Velimira Stojnića do Miroslava Ćire Blaževića, ali najveće šanse za preuzimanje Borca ima trener Kozare Vinko Marinović sa kojim je uprava Borca već otpočela razgovore.

"Još nemamo trenera, ali mogu samo da kažem da je najozbiljniji kandidat Vinko Marinović. Razgovarali smo s njim, ali još nije postignut konkretan dogovor, to je tek početak razgovora. Vidjećemo u narednim danima šta će se dešavati, ukoliko on bude novi trener lako ćemo se dogovoriti oko uslova“, rekao je za MONDO direktor Borca Radmilo Šipovac.

Vinko Marinović potvrdio je da je razgovarao sa upravom Borca i da mu je ponuđena klupa kluba iz Platonove ulice, ali nije mogao da kaže da li će i biti nasljednik Vlade Jagodića.

"Imali smo razgovore, to je tačno, ali još ništa nije odlučeno. Zasad smo samo obavili razgovor. Borac je najveći klub u RS i sigurno je da sam počastvovan, ali još nije nije dogovoreno. Ne mogu vam sada reći kada će i kakva će biti odluka", rekao je Marinović za MONDO.

Marinović je (39) bogatu igračku karijeru započeo je u Kozari iz Gradiške, afirmaciju je potom potražio u banjalučkom Borcu, a vrhunac je doživio noseći kapitensku traku beogradske Crvene zvezde. U inostranstvu je igrao četiri godine u najelitnijem belgijskom društvu u dresu Žerminal Beršota.

Poslije toga vratio se u Kozaru da bi samo poslije jedne sezone obukao dres Laktaša. S njima je poslije tri sezone ostvario veliki uspjeh i zaigrao u Premijer ligi BiH. Karijeru je završio u Kozari u 38. godini.

Nakon igračke karijere prešao je u trenerske vode. Radio je u omladinskom pogonu Kozare, a zatim preuzeo seniorski tim i već u prvoj sezoni napravio veliki uspjeh. Četiri kola prije kraja takmičenja u Prvoj ligi RS Kozara je obezbijedila prvo mjesto na tabeli i plasman u Premijer ligu BiH.

(G.A. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC