• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želju sekunde dijelile od pobjede, a onda šok na Grbavici - Vukoja pogodio za bod Širokog!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Željezničar bukvalno u posljednjim sekundama utakmice prokockao tri boda protiv Širokog Brijega.

 Premijer liga BIH Željezničar - Široki Brijeg Izvor: MONDO/Sport1/Sanel Konjhodžić

Samo nekoliko sekundi dijelilo je Željezničar od osvajanja tri boda protiv Širokog Brijega, ali umjesto pobjede i prvog mjesta na tabeli -  šok na Grbavici!

Željezničar i Široki Brijeg remizirali su 1:1 u meču trećeg kola m:tel Premijer lige BIH, iako je Željezničar imao vođstvo od 40. minuta do 95. minuta, ali i nekoliko šansi da riješi duel na Grbavici.

U tom petom minutu sudijske nadoknade Široki Brijeg je krenuo u posljednji napad na meču, lopta je došla do Bože Vukoje, a onda ju je fudbaler Širokog Brijega sa nekih 17-18 metara poslao u suprotni ugao za remi i veliko slavlje svoje ekipe.

Deset minuta prije kraja regularnog dijela Štilić je mogao da sve riješi nakon dodavanja Beganovića, iskusni fudbaler našao se sam ispred golmana Tomića, ali je poslao loptu pored gola i propustio priliku da riješi pitanje pobjednika.

Imao je Željezničar u drugom poluvremenu još par prilika preko Mekića i Hodžića, ali oba puta Tomić je bio na visini zadatka i tako je zadržao nadu svog tima, koja je trajal sve do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Željezničar je tako ispustio vođstvo 1:0 iz prvog poluvremena koje je donio Santos svojim prvencem u dresu kluba sa Grbavice.

Sve do 40. minuta duela Željezničara i Širokog Brijega vidjeli smo tek po jedan šut u okvir gola, a onda se zatresla mreža na Grbavici.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena iŠtilić je uputio odličan centaršut i pronašao Santosa koji iz prve šutira i pogađa suprotne "rašlje“.

Upravo je Santos imao najbolju priliku u dotadašnjem dijelu meča, jer je u 16.  minutu odlično prošao po lijevoj strani i ušao u šesnaesterac a njegov udarac jedva je zaustavio Tomić

Prije toga pokušao je Željezničar da zaprijeti nakon kornera i velike gužve u 10. minutu, a nedugo kasnije je Kosorić bio neprecizan.

Jedini šut u okvir gola u prvom poluvremenuz gosti su imali u 33. minutu, kada Muftić lako hvata loptu poslije šuta Pejića. Nekoliko minuta ranije nije morao da interveniše jer je njegova odbrana dva puta u razmaku od samo nekoliko sekundi izblokirala pokušaje Kpana, fudbalera iz Burkine Faso.

Nakon ovog remija Široki Brijeg drži lidersku poziciju na tabeli sa sedam bodova, ispred Sarajeva koje ima bod i utakmicu manje, te Željezničara koji je ostao na pet bodova.

M:TEL PREMIJER LIGA BiH - 3. KOLO:

Posušje - Borac 0:2 (0:1)
/Pavlović 38 ag, Meleg 90+2/

Sarajevo - Sloga Meridian 4:2 (0:1)
/Mulahusejnović 49, Ikić 59, Džafić 64, Ahmetović 90 - Stevanović 3, Dadić 85/

Nedjelja:

Željezničar - Široki Brijeg 1:1 (1:0)
/Santos 40 - Vukoja 90+5/

Zrinjski - Leotar (21.05)

Odgođeno:

Sloboda - Velež
Igman - Tuzla siti

Standings provided by SofaScore LiveScore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC