• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić isprobava mlade nade, šansa Grahovcu

Novi selektor mlade reprezentacije BiH Vlado Jagodić saopštio spisak igrača koje će isprobati 17. maja u Hrasnici. Na spisku i igrač Borca Srđan Grahovac.

 Jagodić isprobava mlade nade, šansa Grahovcu Izvor: MONDO

Mlada reprezentacija BiH počeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo utakmicom protiv San Marina 1. juna, a prije toga novi selektor Vlado Jagodić pokušaće da u vrlo kratkom roku koji ima na raspolaganju sastavi ekipu.

U sklopu priprema 17. maja će u Hrasnici biti odigrana interna utakmica između”plavog” i “bijelog” tima na kojoj će Jagodić isprobati mlade igrače koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

“Pozvali smo oko 25 igrača kako bismo provjerili na koga možemo računati jer evidentno je da u tom godištu 1990/1991. ne možemo napraviti ekipu od igrača koji su do sada pozivani. Ovo je pokušaj da vidimo na koje igrače u tom godištu iz Premijer lige BiH možemo računati. Nisam zvao igrače koji su dosad nastupali za mladu reprezentaciju, ali naravno da na neke od njih računam”, rekao je za MONDO Jagodić.

Selektor mlade reprezentacije BiH 18. maja moraće predati u UEFA spisak od 18+2 igrača, a kako kaže najveći problem imaće na poziciji golmana.

“Najveći problem nam je golman jer nemamo nijednog koji je to godište, a koji redovno brani u Premijer ligi. Zato sam pozvao ovu trojicu da ih isprobamo, Tomovića, Bukvića i Rodića”, rekao je Jagodić koji je na spisak uvrstio i fudbalera Borca Srđana Grahovca.

Na spisku Vlade Jagodića su: Edin Višća i Benjamin Čolić (Željezničar), Kenan Handžić i Ajdin Nuhić (Sarajevo), Toni Markić, Mile Pehar i Josip Sesar (Zrinjski), Amer Bekić i Samir Efendić (Sloboda), Stefan Tomović i Oglečevac Nedim (Slavija), Srđan Grahovac (Borac), Nermin Varupa i Nebojša Popović (Travnik), Muhamed Mujić, Dženan Durak i Samir Bukvić (Olimpic), Aldin Šišić (Čelik), Muamer Nezić (Zvijezda), Dženan Duraković i Armin Jazvin (Velež), Goran Zakarić (Široki Brijeg), Muris Pirić (Budućnost), Zoran Rodić (Rudar) i Mateo Sušić (Istra-Pula).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC