• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Rad na Autokomandi,Partizan ljulja Javor

Sve utakmice 27. kola srpskog prvenstva biće odigrane u nedjelju. Partizan ide u Ivanjicu, Zvezda dočekuje Rad.

 JSL: Rad na Autokomandi,Partizan ljulja Javor Izvor: MONDO

Pet bodova prednosti ima Partizan nad Crvenom zvezdom četiri kola prije kraja srpskog prvenstva. Tim iz Humske, poslije osvojenog trofeja u Kupu Srbije, sve su podredili narednoj utakmici u Jelen Superligi, odnosno gostovanju Javoru i Ivanjici.

Prekinut meč finala kupa između Vojvodine i Partizana i dalje je centralna tema u sportskoj javnosti, ali crno-bijeli su odmah se okrenuli prvenstvu - žele da završe posao do kraja i da osvoje četvrtu uzastopnu titulu šampiona Srbije.

"Nas to (prekid meča) ne može da poremeti. Idemo dalje", rekao je vezista Partizana Milan Smiljanić dan poslije prekinutog finala poslije odluke Vojvodine da napusti teren nezadovoljna suđenjem Slobodana Veselinovića.

Javor je tvrd orah, pogotovo na svom terenu. U posljednjih pet utakmica Javor ima tri pobjede, jedan remi i poraz. U prvom dijelu prvenstva, međutim, Partizan je lako i ubjedljivo pobijedio Ivanjičane - 4:1.

Crvena zvezda je poslije remija na Karaburmi protiv OFK Beograda, praktično, "čestitala" komšijama novu titulu. Istina, teorija je i dalje na strani Zvezde. U nedjelju crveno-bijeli ponovo igraju mali beogradski derbi. U Ljutice Bogdana dolazi Rad, ekipa koja je poslije dve decenije na odličnom putu da ponovo igra u evropskom takmičenju.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je danas da očekuje da njegov tim u posljednje četiri utakmice zabilježi sve četiri pobjede.

"Ukoliko već ne možemo da budemo prvi, onda je veoma važno da osiguramo drugo mjesto. Što se mene tiče, zadovoljan sam, prije svega igrom. Stvaramo mnogo šansi, ali mnogo i promašujemo. Međutim, uvjeren sam da će i golovi doći", rekao je Prosinečki.

O protivniku sa Banjice...

"Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u Srbiji. Igraju dobro, organizovano, sa puno mladih igrača. Očekujem pravu utakmicu, jer sam siguran da oni neće igrati bunker i da ćemo moći da se nadigravamo" rekao je Prosinečki.

Za duel protiv Rada, Prosinečki ima na raspolaganju sve igrače, osim povrijeđenog Brazilca Evandra.

"Igraće otprilike isti tim, kao i na većini prethodnih mečeva. Tek od sljedeće utakmice protiv Borca, šansu ću pružiti i nekim drugim momcima, kako bi još jednom vidio na koga mogu da se oslonim i sljedeće sezone. Uveren sam da će to biti velika motivacija za njih da pokažu kako zaslužuju dres Crvene zvezde", rekao je Prosinečki, uz konstataciju da nestrpljivo očekuje dogovor sa moskovskim CSKA kada je u pitanju status Uroša Ćosića.

Trener Rada Marko Nikolić prepustio je ulogu favorita Zvezdi, ali njegov tim svakako ne ide na Autokomandu sa bijelom zastavom.

"Očekujem da će utakmica biti odigrana u odličnom ambijentu, sa puno domaćih, ali i naših navijača. Nema dileme da je Zvezda favorit, ali mi želimo da napravimo rezultat koji će nas i teoretski uvrstiti među timove koji će učestvovati u kvalifikacijama za Ligu Evropa naredne sezone", rekao je Nikolić.

Nikolić neće moći da računa samo na kapitena Tomislava Pajovića, suspendovanog zbog žutih kartona.

"Do kraja šampionata sportska javnost u Srbiji moći će da vidi neke nove mlade igrače Rada sa izuzetnim potencijalom. I pored toga, tim koji bude igrao u nedjelju uveče protiv Crvene zvezde biće veoma dobar i spreman da zabilježi povoljan rezultat", dodao je Nikolić.

Trećeplasirana Vojvodina će, u iščekivanju kazne zbog incidenata u finalu Kupa, u nedjelju u Novom Sadu igrati lokalni derbi sa Spartakom iz Subotice.

Novosađani su ostali bez trofeja u kupu, što im je bila glavna ambicija ove sezone, a Spartak je zbog serije loših rezultata ovog proleća ispao iz trke sa Radom za četvrto mjesto i nalazi se na šestoj poziciji.

Biće interesantno i vidjeti reakciju navijača Vojvodine na dešavanja u kupu, jer su najavili da će transparentima i skandiranjem iskazati svoj stav o tome.

Neka pitanja u vezi sa klubovima koji se bore za opstanak mogla bi da budu razriješena u nedelju.

Metalac dočekuje Inđiju u Čačku, a Hajduk će gostovati BSK-u.

Zanimljivo je vidjeti ko s kim igra do kraja prvenstva od klubova koji se bore za opstanak:

KO S KIM DO KRAJA

INĐIJA (23): Metalac, Vojvodina, Sloboda Sevojno, Smederevo.

METALAC (22): Inđija, Sloboda Sevojno, Partizan, Hajduk.

HAJDUK (21): BSK Borča, Javor, Čukarički, Metalac.

PAROVI 27. KOLA:


U nedelju:

Javor - Partizan (15h)

svi ostali od 17 časova:

BSK Borča - Hajduk Kula
Čukarički - Sloboda Point Sevojno
Smederevo - Borac Čačak
Jagodina - OFK Beograd
Metalac - Inđija
Vojvodina - Spartak Zlatibor voda

Crvena zvezda - Rad (19.30)

TABELA: Partizan 68, Crvena zvezda 63, Vojvodina 60, Rad 48, Sloboda Sevojno 37, Spartak 36, Javor 36, OFK Beograd 35, Smederevo 34, Borac 29, BSK 29, Jagodina 27, Inđija 23, Metalac 22, Hajduk 21, Čukarički 4.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC