• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina tuži igrače Partizana zbog pjesme

Fudbaleri Partizana poslije osvojenog Kupa Srbije otpjevalii uvredljivu pjesmu na račun navijača Vojvodine. Odgovor Vojvodine: Biće tužbi!

 Vojvodina tuži igrače Partizana zbog pjesme Izvor: MONDO

Finalna utakmica Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana nije završena na terenu, ali je zato nastavljena bitka ta dva kluba u javnosti.

Poslije saopštenja Partizana, u kojem su crno-bijeli optužili Vojvodinu da je imala namjeru da finale kupa ni ne bude završeno, oglasio se novosadski klub koji je najavio tužbe protiv svih igrača Partizana pojedinačno zbog pjevanja uvredljive pjesme na račun navijača Vojvodine.

Fudbalski klub Vojvodina je medijima proslijedio saopštenje u kojem se ističe da će shodno članu Krivičnog zakona Srbije podnijeti krivičnu prijavu protiv vinovnika (igrača Partizana) zbog širenja rasne, vjerske i nacionalne netrpeljivosti.

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović kaže da su igrači Partizana vrijeđali stanovnike Vojvodine pjesmom "Pola Mađar - pola ustaša".

"Ne znam samo kome su to pjevali? Novosađanima, Vojvođanima, kome? I naravno da niko to nije prenio, osim pojedinih medija, jer izgleda da je svima normalno da Beograđani vrijeđaju ljude iz Novog Sada i Vojvodine potpuno nekažnjeno", rekao je Rabrenović novosadskom radiju.

Generalni sekretar Vojvodine je to skandiranje igrača i navijača Partizana okarakterisao kao "čist izraz mržnje" i kaže da rukovodstvo kluba ima podršku iz vrha vojvođanske vlasti da se stvari istjeraju na čistac.

Prema njegovim riječima, trenutno su u planu konsultacije sa advokatskim timom, poslije čega slijede tužbe.

"Šta će Vojvodina preduzeti povodom ovog skandala, vidjećemo nakon razgovora sa našim advokatima. Ono što je sigurno je da će tužbi sigurno biti", navodi generalni sekretar novosadskog kluba.

Rabrenović je rekao da i da FK Vojvodina započinje kampanju protiv korupcije u srpskom fudbalu.

Prema njegovim riječima, protest protiv neregularnosti u domaćem prvenstvu je započet još kada je Zajednica prvoligaša odlučila da zamijeni domaćinstvo utakmice Partizan - Sevojno. Nakon ove odluke, Vojvodina je odlučila da istupi iz zajednice prvoligaša a većina klubova je stala na stranu Partizana.

Rabrenović kaže da ima saznanja da su čelnici tih timova shvatili svoju grešku i nada se da će se uključiti u Vojvodininu kampanju "Dalje neće moći" protiv korupcije u srpskom fudbalu.

Predsjednik Vojvodine Ratko Butorović rekao je da je tokom finalne utakmice "bilo dovoljno mučno slušati navijače kako pjevaju tu pjesmu", da bi čin fudbalera Partizana koji su im se pridružili samo prelio ionako punu čašu.

"Cijelu utakmicu smo slušali te odvratne stvari, pogotovo jer ne odgovaraju istini. Mi nismo ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota", kaže Butorović za 021.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC