• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Napeto do kraja

Partizan postigao 100. gol u svim takmičenjima, ali opet vratio Zvezdi nadu. Kaluđerović prati Ilieva. Samo 13 golova u 27. kolu JSL.

 JSL u brojkama: Napeto do kraja Izvor: MONDO

Mršavih 13 golova na osam utakmica 27. kola Jelen Superlige Srbije, novi remi Partizana za novu nadu Crvene zvezde.

Tri kola prije kraja srpskog prvenstva ima mnogo nepoznanica. Borba za titulu je ponovo otvorena, a šta tek reći za spašavanje superligaškog života? Izvjesno je da će u Ligu Evrope Vojvodina i Rad, kojem je, doduše, potreban još jedan bod da i teoretski ostvari uspjeh čekan dvije decenije.

Partizan je u Ivanjici postigao stoti gol u svim takmičenjima u kojima je ove sezone učestvovao! Strijelac tog gola bio je Stefan Babović, a da jubilej bude još ljepši, vezista crno-bijelih potrudio se da mrežu Javora zatrese na efektan način, iz slobodnog udarca.

To je Partizanu 68. gol u prvenstvu. Ipak, crno-bijeli su bodom protiv Javora ponovo sebi zakomplikovali situaciju i ostali su na samo tri boda više od Zvezde.

Za Patizan je u Ivanjici dosuđen ukupno četvrti penal ove sezone (u prvenstvu). I prvi put nije ga iskoristio. Sva četiri penala izveo je Radosav Petrović. Do Javora je bio nepogrešiv (protiv Jagodine u 10. kolu, protiv Hajduka u 17. kolu i ovaj protiv Spartaka).

Javor se po broju neriješenih utakmica izjednačio sa Smederevom - ovo mu je bila 10. ova sezone!

U ovom kolu, zanimljivo, nije bilo ubjedljive pobjede. Na tri meča rezultat je bio 2:1, na dva po 1:0, ostali su završeni neriješeno: dva puta po 0:0, jednom 1:1.

Zvezda je pobjedom nad Radom ponovo prišla Partizanu na tri boda, a Andrija Kaluđerović se približio Ivici Ilievu iz Partizana na jedan gol na listi najboljih strijelaca Lige.

Iza Ilieva i Kaluđerovića, sa devet golova je Abubakar Oumaru, napadač Vojvodine, čijim je golom riješen meč protiv Spartaka. Isto toliko postigao je i Radosav Petrović, a na petom mjestu liste strijelaca je, zanimljivo, fudbaler koji cijelog ovog proljeća nije u Srbiji - Kleo (osam golova).

Borba za opstanak biće grčevita, puna tenzija, do kraja stresna. Pet klubova će se u naredna tri kola boriti da zadrži epitet superligaški.

Čukarički je odavno u nižem rangu (tim sa Banovog brda nema nijednu pobjedu u ovoj sezoni!), a za opstanak strijepe: Hajduk, Inđija, Metalac, Jagodina i BSK.

Metalac je u posljednjih pet kola ostvario čak četiri pobjede i poražen je samo od Javora (0:1). Uz Inđiju, Metalac ima teži raspored od ostalih do kraja. U narednom kolu gostuje Slobodi, a potom dočekuje Partizan, da bi u posljednjem išao u Kulu.

Hajduk dočekuje Javor, potom gostuje Čukaričkom i u posljednjem će ugostiti Metalac.

Inđija u narednom kolu dočekuje Vojvodinu, potom gostuje Slobodi, a u posljednjem dočekuje Smederevo.

Ispada da će klub koji će "odlučiti" o tome ko će u niži rang zapravo biti Sloboda Sevojno, koja igra dvije utakmice sa "davljenicima".

Penal za Partizan, koji je promašio Petrović, bio je jedini na svim utakmicama 27. kola. U ovom kolu pokazan je jedan crveni karton - Danijelu Mojsovu iz Vojvodine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC